Sałatka Jarzynowo-Ryżowa
Jeśli masz około 5 minut do spędzenia w kuchni, sałatka warzywno-ryżowa może być znakomitym przepisem bezglutenowym i wegetariańskim, który warto wypróbować. Z tego przepisu składa się 6 porcji zawierających 212 kalorii , 2 g białka i 14 g tłuszczu każda. Za 61 centów za porcję ten przepis pokrywa 7% dziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jeśli masz pod ręką cukier, kalafiory, zieloną cebulę i kilka innych składników, możesz to zrobić. Świetnie sprawdza się jako niedroga przekąska. 1 osoba przygotowała ten przepis i zrobi go jeszcze raz. Jest to dostarczane przez Taste of Home. Biorąc wszystko pod uwagę, zdecydowaliśmy, że ten przepis zasługuje na łyżkową ocenę 26% . Wynik ten jest raczej zły. Jeśli podoba Ci się ten przepis, mogą Ci się spodobać również takie przepisy, jak Sałatka z warzyw ryżowych , Sałatka z wiosennych warzyw i ryżu oraz Sałatka z ryżem basmati i letnimi warzywami .
Instrukcje
W dużej misce wymieszaj ryż, brokuły, kalafior i cebulę. W małej misce połącz pozostałe składniki. Wymieszaj mieszaninę ryżu. Przykryj i przechowuj w lodówce przez 1 godzinę lub do momentu podania.
Polecane wino: Chardonnay, Sauvignon Blanc, Gruener Veltliner
Chardonnay, Sauvignon Blanc i Gruener Veltliner to moje ulubione dania w kategorii Sałatka. Zarówno Sauvignon Blanc, jak i Gruner Veltliner mają nuty ziołowe, które uzupełniają sałatki wystarczającą ilością kwasu, aby pasowały do cierpkiego winegretu, podczas gdy Chardonnay może być dobrym wyborem do kremowych sosów sałatkowych. NV The Big Kahuna Chardonnay z oceną 5 na 5 gwiazdek wydaje się dobrym wyborem. Kosztuje około 7 dolarów za butelkę.
![NV Big Kahuna Chardonnay]()
NV Big Kahuna Chardonnay
Na podniebieniu zachwycający taniec zielonych jabłek i cytrusów z przyjemnie zrównoważoną kwasowością