Sałatka Herby seler & bulgur

Sałatka Herby seler & bulgur
Sałatka Herby seler & bulgur to dodatek, który służy 6. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 6G białka, 13g tłuszczu, oraz w sumie 257 kalorii. Na 1,02 zł za porcję, ten przepis okładki 17% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. 13 osób wypróbowało i polubiło ten przepis. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezmleczne, lacto ovo wegetariańskie i wegańskie dieta. Jest dostarczany przez BBC Good Food. Jeśli masz sok z cytryny, mięty, orzechów laskowych i kilka innych składników na rękę, można to zrobić. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 30 minut. Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis zarabia spoonacular wynik 98%, co jest niesamowite. Jeśli podoba Ci się ten przepis, spójrz na te podobne przepisy: Sałatka Z Bulguru, Selera I Granatu, Pieczony łosoś z sałatką z selera i bulguru, oraz Ogolona Sałatka z selera, korzenia selera i rzodkiewki.

Instrukcje

1
Włożyć pszenicę bulgur do dużej miski i po prostu przykryć wrzącą wodą. Przykryj miskę folią spożywczą i pozostaw na 30 minut, aby wchłonąć całą wodę.
Składniki, których będziesz potrzebować
BulgurBulgur
1 Pasek Skórki Z Cytryny1 Pasek Skórki Z Cytryny
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Cukierki Peachie-oCukierki Peachie-o
2
W międzyczasie oddziel kije selera i odstaw liście na bok. Bardzo drobno pokroić seler i z grubsza posiekać liście.
Składniki, których będziesz potrzebować
średniej Wielkości świeże Pomidory (około , Obrane I Pokrojone Na Szóstki)średniej Wielkości świeże Pomidory (około , Obrane I Pokrojone Na Szóstki)
3
Jabłko pokroić w drobne zapałki i wrzucić trochę soku z cytryny. W misce wymieszaj pozostały sok z cytryny z olejem i odrobiną przypraw, aby uzyskać dressing.
Składniki, których będziesz potrzebować
Do Smarowania WkładkiDo Smarowania Wkładki
4 Małe Cukinie Pokrojone Na Kawałki O Grubości 1/4 Cala4 Małe Cukinie Pokrojone Na Kawałki O Grubości 1/4 Cala
1 Funt Jasnego Chleba żytniego, Czerstwego, Pokrojonego W Kostkę1 Funt Jasnego Chleba żytniego, Czerstwego, Pokrojonego W Kostkę
żółta Cebula, Obrana, Przekrojona Na Pół I Pokrojona Na Plasterki O Grubości 1/2 Calażółta Cebula, Obrana, Przekrojona Na Pół I Pokrojona Na Plasterki O Grubości 1/2 Cala
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Cukierki Peachie-oCukierki Peachie-o
4
Delikatnie wypchaj bulgur widelcem.
Składniki, których będziesz potrzebować
BulgurBulgur
5
Wymieszać pokrojony seler i jabłko przez bulgur, a następnie orzechy, chili, nasiona granatu i zioła.
Składniki, których będziesz potrzebować
Nasiona GranatuNasiona Granatu
BulgurBulgur
średniej Wielkości świeże Pomidory (około , Obrane I Pokrojone Na Szóstki)średniej Wielkości świeże Pomidory (około , Obrane I Pokrojone Na Szóstki)
2 Pieczone Czerwone Papryki, Posiekane2 Pieczone Czerwone Papryki, Posiekane
1 Funt Jasnego Chleba żytniego, Czerstwego, Pokrojonego W Kostkę1 Funt Jasnego Chleba żytniego, Czerstwego, Pokrojonego W Kostkę
Namoczone Wiórki Drzewne (mequite, Hikora Lub Olcha), OpcjonalnieNamoczone Wiórki Drzewne (mequite, Hikora Lub Olcha), Opcjonalnie
1/2 Szklanki Drobno Posiekanych Orzechów Pekan PLANTERS®1/2 Szklanki Drobno Posiekanych Orzechów Pekan PLANTERS®
6
Skropić sosem i wrzucić wszystko razem delikatnie. Rozsypać liśćmi selera i podawać.
Składniki, których będziesz potrzebować
Grejpfrut Czerwony, Bez Pestek, Pokrojony Na PółGrejpfrut Czerwony, Bez Pestek, Pokrojony Na Pół

Wyposażenie

Polecane wino: Chardonnay, Gruener Veltliner, Sauvignon Blanc

Chardonnay, Gruener Veltliner i Sauvignon Blanc to moje najlepsze propozycje do sałatek. Sauvignon Blanc i Gruner Veltliner mają nuty herby, które uzupełniają sałatki wystarczającą ilością kwasu, aby pasowały do tartych winegret, podczas gdy Chardonnay może być dobrym wyborem do kremowych sosów sałatkowych. Jedno wino, którego możesz spróbować to Lapis Luna Chardonnay. Ma 4,7 z 5 gwiazdek, a butelka kosztuje około 13 dolarów.
Lapis Luna Chardonnay
Lapis Luna Chardonnay
Skórka pomarańczowa, dojrzały ananas, tosty i wanilia na nosie. Pełnowartościowe, świeże i żywe, z bujną białą brzoskwinią i dojrzałymi smakami jabłek, które prowadzą do pikantnego wykończenia z masłem.
TrudnośćŚredni
Gotowe W30 m.
Porcje6
Ocena Zdrowia84
Magazyn