Sałatka gruszkowo-szpinakowa z parmezanem Vinaigrette
Sałatka gruszkowo-szpinakowa z parmezanem Vinaigrette to bezglutenowe i pierwotne przystawka. Na 67 centów za porcję, ten przepis okładki 4% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis służy 6. Jedna porcja zawiera 212 kalorii, 2G białka, oraz 19g tłuszczu. Ten przepis od Epicurious ma 1 fanów. Jeśli masz koper włoski, ocet balsamiczny, szpinak workowy i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 15 minut. Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis zarabia spoonacular wynik 19%, co jest raczej złe. Spróbuj Sałatka gruszkowo-szpinakowa z parmezanem Vinaigrette, Sałatka ze szpinakiem i gruszką z rozmarynem Vinaigrette, oraz Sałatka szpinakowo-gruszkowa z winegretem malinowym dla podobnych receptur.
Instrukcje
W małej misce połącz ocet balsamiczny, sok z cytryny i sól. Ząbek czosnku zetrzeć na masę i odstawić.
Szpinak i liście sałaty umyć i osuszyć. Rozedrzeć na kawałki wielkości kęsa i umieścić w misce do serwowania.
Cebulę kopru włoskiego przeciąć na pół i pokroić wzdłuż tak cienko, jak to możliwe.
Pokrój gruszkę na pół i rdzeń. Cienko pokroić.
Powoli wlać oliwę z oliwek do mieszanki balsamiczno-cytrynowej, stale ubijając, aż olej zostanie w pełni włączony.
Dodać parmezan i kilka zmielonych ziaren czarnego pieprzu.
Mżawka żądaną ilość winegret na zieleni i wrzucić lekko do herbu.
Dodać gruszki i koper włoski z dodatkowym sosem i ponownie wrzucić do włączenia.
Użyj obieraczki do warzyw, aby dodać cienkie loki parmezanu do dekoracji w razie potrzeby.