Sałatka gruszkowo-szpinakowa z parmezanem Vinaigrette
Sałatka gruszkowo-szpinakowa z parmezanem Vinaigrette to bezglutenowe i pierwotne przystawka. Jedna porcja zawiera 212 kalorii, 2G białka, oraz 19g tłuszczu. Ten przepis służy 6. Na 66 centów za porcję, ten przepis okładki 4% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis od Epicurious ma 1 fanów. Mieszanka gruszki Anjou usa, sól, pieprz i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak aromatyczny. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 15 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 21%. Ten wynik nie jest tak doskonały. Spróbuj Szpinakowa Sałatka gruszkowa z czekoladą Vinaigrette, Sałatka Gruszkowo-Szpinakowa Z Winegretem Jagodowym, oraz Sałatka ze szpinakiem i gruszką z rozmarynem Vinaigrette dla podobnych receptur.
Instrukcje
W małej misce połącz ocet balsamiczny, sok z cytryny i sól. Ząbek czosnku zetrzeć na masę i odstawić.
Szpinak i liście sałaty umyć i osuszyć. Rozedrzeć na kawałki wielkości kęsa i umieścić w misce do serwowania.
Cebulę kopru włoskiego przeciąć na pół i pokroić wzdłuż tak cienko, jak to możliwe.
Pokrój gruszkę na pół i rdzeń. Cienko pokroić.
Powoli wlać oliwę z oliwek do mieszanki balsamiczno-cytrynowej, stale ubijając, aż olej zostanie w pełni włączony.
Dodać parmezan i kilka zmielonych ziaren czarnego pieprzu.
Mżawka żądaną ilość winegret na zieleni i wrzucić lekko do herbu.
Dodać gruszki i koper włoski z dodatkowym sosem i ponownie wrzucić do włączenia.
Użyj obieraczki do warzyw, aby dodać cienkie loki parmezanu do dekoracji w razie potrzeby.