Sałatka geoducka z grzybami
Geoduck i sałatka z grzybami może być tylko przystawką, której szukasz. Ten przepis sprawia, że 6 porcji z 59 kalorii, 1G białka, oraz 5G tłuszczu każdy. Na 34 grosze za porcję, ten przepis okładki 6% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis od Foodnetwork ma 1 fanów. Udaj się do sklepu i odbierz sałatę rzymską, ostry sos, małż geoduck i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe, bezmleczne i pescatariańskie dieta. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 1 godzina i 1 minuta. Ogólnie ten przepis zarabia dobry spoonacular wynik 60%. Spróbuj Placki borowikowe z sałatką grzybową i szczypiorkiem"śmietana", Mushroom N ' Salad, oraz Sałatka Z Pieczarkami dla podobnych receptur.
Instrukcje
Aby ugotować geoduck, wyjmij syfon (część szyjkową) z muszli. Doprowadzić do wrzenia średni garnek osolonej wody, dodać geoduck i gotować przez około 20 sekund. Natychmiast zanurzyć w lodowatej wodzie.
Odcedzić i usunąć zewnętrzną skórę i wyrzucić.
Pokroić na pół wzdłuż i cienko pokroić na ukosie (im cieńsze, tym lepiej, ponieważ marynuje się i nabiera więcej smaku). W misce ze stali nierdzewnej wymieszaj ze sobą przygotowany geoduck, cebulę i grzyby. Przykryć i odstawić do lodówki na około 20 minut.
W małej misce dodać olej, ocet winny ryżowy i musztardę i dobrze połączyć. Przyprawę wyregulować solą i pieprzem, do smaku. W tym momencie ostrożnie dodaj ostry sos do własnych upodobań. (Pamiętaj, im więcej dodasz, tym cieplej.) Aby zakończyć, dodać trochę sosu do sałatki geoduck i pozostawić do marynowania przez kolejne 20 minut w lodówce.
Wrzucić posiekaną sałatę rzymską, szczypiorek, kolendrę i mango w misce i top z sałatką geoduck.