Sałatka Garbanzo
Sałatka Garbanzo to bezglutenowa i wegetariańska przekąska z dodatkiem lakto ovo . Jedna porcja tego dania zawiera około 5 g białka , 7 g tłuszczu i łącznie 110 kalorii . Za 49 centów za porcję ten przepis pokrywa 6% dziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis jest na 12 osób. Jeśli masz pod ręką sól, pieprz, bazylię i kilka innych składników, możesz to zrobić. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 25 minut . 1 osoba przygotowała ten przepis i zrobi go jeszcze raz. Jest to dostarczane przez Taste of Home. Ogólnie rzecz biorąc, ten przepis uzyskał solidny wynik łyżką wynoszący 46% . Podobne przepisy to śródziemnomorska sałatka garbanzo , brokuły garbanzo i kurczak-garbanzo .
Instrukcje
W dużej misce sałatkowej wymieszaj fasolę, pomidory, seler, cebulę i ser.
W małej misce wymieszaj składniki dressingu.
Wlać mieszaninę fasoli; wrzucić do płaszcza. Schłodzić aż do podania.
Polecane wino: Chardonnay, Sauvignon Blanc, Gruener Veltliner
Chardonnay, Sauvignon Blanc i Gruener Veltliner to świetny wybór na sałatkę. Zarówno Sauvignon Blanc, jak i Gruner Veltliner mają nuty ziołowe, które uzupełniają sałatki wystarczającą ilością kwasu, aby pasowały do cierpkiego winegretu, podczas gdy Chardonnay może być dobrym wyborem do kremowych sosów sałatkowych. Chardonnay Dutton-Goldfield Dutton Ranch z oceną 4,7 na 5 gwiazdek wydaje się dobrym wyborem. Kosztuje około 43 dolarów za butelkę.
![Dutton-Goldfield Dutton Ranczo Chardonnay]()
Dutton-Goldfield Dutton Ranczo Chardonnay
Rok 2013 był kolejnym znakomitym sezonem wegetacyjnym w rosyjskiej dolinie rzeki; ciepła wiosna, wspaniała pogoda kwitnienia i długi, umiarkowany sezon dojrzewania. Nasze bloki do mieszanki Dutton Ranch zebrano między 9 września a 11 października; owoce były pięknie czyste i dojrzałe i dały nam wina o kwaśnym kręgosłupie i soczystych aromatach cytrusów i owoców pestkowych, które tak uwielbiamy z naszej okolicy. To wino charakteryzuje się świeżością i równowagą: w nosie prowadzi z nutami cytryny Meyera, gruszki i minerałów, z nutami tropikalnymi i imbirowymi. W ustach soczystość tego sezonu równoważona jest solidną kwasowością i rozwijającym się rdzeniem owocowym, który sprawia, że chcesz do niego wracać. Kwaśna kula cytrynowa, dojrzała gruszka i odrobina zielonego jabłka uzupełniają profil owocowy, a stalowa mineralność i słodka śmietanka dodają złożoności, którą kochamy w tym winie. Umiarkowany alkohol i charakterystyczna soczysta kwasowość Green Valley zapewniają świeży, utrzymujący się cytrusowo-imbirowy finisz. Jest to wino, które ewoluuje w kieliszku i z łatwością wynagrodzi 5 lat leżakowania w piwnicy, ale oba będą stanowić wyzwanie ze względu na swój natychmiastowy urok.