Sałatka Frisée z Lardonami
Sałatka Frisée z Lardonami to bezmleczne przepis z 8 porcjami. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 17g białka, 21 g tłuszczu, oraz w sumie 290 kalorii. Na 2,52 zł za porcję, ten przepis okładki 23% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Przynosi wam to moje przepisy. 1 osoba uznała ten przepis za smaczny i satysfakcjonujący. Jeśli masz sól i pieprz, jajka, szalotki i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Aby wykorzystać bagietkę, można śledzić to danie główne z Budyń z bagietką i masłem jako deser. Sprawdza się jako danie główne. Z łyżeczką wynik 57%, to danie jest dobre. Spróbuj Sałatka Frisee z Lardonami i gotowanymi jajkami, Sałatka Frisee z Lardonami i gotowanymi jajkami, oraz Frisee Aux Lardons dla podobnych receptur.
Instrukcje
Na dużej patelni, gotować połowę boczku na umiarkowanym ogniu, aż tylko chrupiące, 4 do 5 protokół.
Przełożyć boczek do miski i powtórzyć z pozostałym boczkiem.
Do małej szklanki miarki wlać wszystkie oprócz 2 łyżek tłuszczu z boczku.
Podgrzać tłuszcz boczku na patelni.
Dodać pokrojoną w kostkę bagietkę i gotować na umiarkowanie dużym ogniu, mieszając kilka razy, aż chrupiące, o 4 protokół.
Przełożyć grzanki na talerz do ostygnięcia. Wrzucić do miski z boczkiem.
Doprowadzić dużą patelnię wody do wrzenia.
Dodaj biały ocet winny. Rozbij 1 jajko do małej filiżanki i wsuń jajko do wody. Powtórz z 3 jajkami. Dusić na umiarkowanym ogniu, aż białka są twarde i żółtka są miękkie, o 3 protokół. Za pomocą łyżki szczelinowej przenieść jajka w koszulce na duży talerz wyłożony papierowymi ręcznikami. Powtórz z pozostałymi jajami. Utrzymuj kłusowniczą wodę na niskim wolnym ogniu.
Zmierz zarezerwowany tłuszcz boczku na dużą patelnię.
Dodać tyle oleju z orzeszków ziemnych, aby równa 1/3 szklanki.
Dodać szalotki, obficie doprawić solą i pieprzem i gotować na małym ogniu, aż zmiękną, o 3 protokół.
Dodać czosnek i gotować, aż pachnące, o 1 minutę.
Ubij w czerwonym occie winnym i usuń opatrunek z ognia.
Odstawić gotowane jajka do gotującej się wody, aby podgrzać przez 30 do 40 sekund. Przynieść opatrunek z powrotem na wolnym ogniu na małym ogniu.
Dodać frise do boczku i grzanki w misce, dodać gorący sos i wrzucić dobrze. Doprawić solą i pieprzem. Usypać sałatkę w miseczkach lub na talerzach i ułożyć na wierzchu jajko.
Dodać do przodu: jaja mogą być gotowane do 2 godzin wcześniej. Przechowywać w lodówce i doprowadzić do temperatury pokojowej przed przegrzaniem.
Umieścić w rondlu z gotującą się wodą przez 30 do 40 sekund, odcedzić, osuszyć i podawać.
Rekomendacja wina: wytrawna, ale owocowa czerwień z dobrą kwasowością i lekką ziemistością, taka jak Beaujolais-Villages, może zrównoważyć smaki tej sałatki. Dwa dobre wybory: 1999 Louis Jadot i 1999 Georges Duboeuf Flower Label.