Sałatka Frisée i Endive z ciepłą brukselką i opiekanymi orzechami pekan
Sałatka z Frisée i Endive z ciepłą brukselką i tostami Pekan może być tylko przystawką, której szukasz. Ten przepis służy 6. Jedna porcja zawiera 305 kalorii, 5G białka, oraz 28g tłuszczu. Na 2,19 zł za porcję, ten przepis okładki 21% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Mieszanka belgijskiej endywii, sól, masło i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak przepyszny. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe, pierwotne i wegetariańskie dieta. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 60%. Ten wynik jest dobry. Spróbuj Ciepła sałatka z komosy ryżowej z brukselką + Pekan + żurawina, Brukselka smażona z szynką i zapiekanymi orzechami pekan, oraz Smażone posiekane brukselki z wędzoną szynką i prażonymi orzechami pekan dla podobnych receptur.
Instrukcje
1
Wymieszać ocet, wodę, musztardę, szalotkę, sól i pieprz w małej misce, a następnie dodać olej w powolnym strumieniu, ubijając.
Roztopić masło w dużej płytkiej patelni do pieczenia (1 cal głębokości) w dolnej trzeciej części piekarnika, około 3 minut. Wrzucić kiełki na patelni z masłem, pekan, i sól. Ułóż kiełki, pokrój boki w dół, w 1 warstwie i piecz w dolnej trzeciej części piekarnika, aż spody kiełków będą złote, a orzechy pachną, 12 do 15 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
Kiełki
Masło
Orzeszki Pekan
Orzechy
Sól
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia Do Pieczenia
Piekarnik
3
Whisk vinaigrette, następnie przenieść ciepłe kiełki i orzechy do dużej miski i wymieszać z frisée, endive, i tyle vinaigrette do Płaszcz.
Vinaigrette mogą być wykonane 2 godziny wcześniej i przechowywane w temperaturze pokojowej.Brukselkę i orzechy można prażyć 2 godziny wcześniej i przechowywać w temperaturze pokojowej. Podgrzać w piekarniku 204° do nagrzania, około 5 minut.