Sałatka Frisée i Endive z ciepłą brukselką i opiekanymi orzechami pekan

Sałatka Frisée i Endive z ciepłą brukselką i opiekanymi orzechami pekan
Sałatka z Frisée i Endive z ciepłą brukselką i tostami Pekan może być tylko przystawką, której szukasz. Ten przepis służy 6. Jedna porcja zawiera 305 kalorii, 5G białka, oraz 28g tłuszczu. Na 2,19 zł za porcję, ten przepis okładki 21% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Mieszanka belgijskiej endywii, sól, masło i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak przepyszny. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe, pierwotne i wegetariańskie dieta. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 60%. Ten wynik jest dobry. Spróbuj Ciepła sałatka z komosy ryżowej z brukselką + Pekan + żurawina, Brukselka smażona z szynką i zapiekanymi orzechami pekan, oraz Smażone posiekane brukselki z wędzoną szynką i prażonymi orzechami pekan dla podobnych receptur.

Instrukcje

1
Wymieszać ocet, wodę, musztardę, szalotkę, sól i pieprz w małej misce, a następnie dodać olej w powolnym strumieniu, ubijając.
Składniki, których będziesz potrzebować
MusztardaMusztarda
SzalotkaSzalotka
OcetOcet
PieprzPieprz
WodaWoda
SólSól
Olej Do SmażeniaOlej Do Smażenia
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
TrzepaczkaTrzepaczka
1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)
1
Rozgrzej piekarnik do 204°.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PiekarnikPiekarnik
2
Roztopić masło w dużej płytkiej patelni do pieczenia (1 cal głębokości) w dolnej trzeciej części piekarnika, około 3 minut. Wrzucić kiełki na patelni z masłem, pekan, i sól. Ułóż kiełki, pokrój boki w dół, w 1 warstwie i piecz w dolnej trzeciej części piekarnika, aż spody kiełków będą złote, a orzechy pachną, 12 do 15 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
KiełkiKiełki
MasłoMasło
Orzeszki PekanOrzeszki Pekan
OrzechyOrzechy
SólSól
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia Do PieczeniaPatelnia Do Pieczenia
PiekarnikPiekarnik
3
Whisk vinaigrette, następnie przenieść ciepłe kiełki i orzechy do dużej miski i wymieszać z frisée, endive, i tyle vinaigrette do Płaszcz.
Składniki, których będziesz potrzebować
VinaigretteVinaigrette
KiełkiKiełki
EndiveEndive
OrzechyOrzechy
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
TrzepaczkaTrzepaczka
1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)
4
Podawać natychmiast.
1
Vinaigrette mogą być wykonane 2 godziny wcześniej i przechowywane w temperaturze pokojowej.Brukselkę i orzechy można prażyć 2 godziny wcześniej i przechowywać w temperaturze pokojowej. Podgrzać w piekarniku 204° do nagrzania, około 5 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
BrukselkaBrukselka
VinaigretteVinaigrette
OrzechyOrzechy
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PiekarnikPiekarnik
TrudnośćTwardy
Gotowe W45 m.
Porcje6
Ocena Zdrowia19
Magazyn