Sałatka Frisee z serem pleśniowym, boczkiem i orzechami laskowymi
Need a bezglutenowa, pierwotna i przyjazna dla fodmap przystawka? Frisee Sałatka z serem pleśniowym, boczek i orzechy laskowe może być niesamowite przepis spróbować. Jedna porcja zawiera 302 kalorie, 8G białka, oraz 29g tłuszczu. Na 1,36 zł za porcję, ten przepis okładki 15% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis służy 4. 14 ludzie zrobili ten przepis i zrobić go ponownie. Jest dostarczany przez Foodnetwork. Jeśli masz frisee, orzechy laskowe, oliwę z oliwek i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 20 minut. Ogólnie ten przepis zarabia solidna łyżeczka wynik 59%. Jeśli podoba Ci się ten przepis, możesz również polubić przepisy takie jak Sałatka Frisee z serem pleśniowym, boczkiem i orzechami laskowymi, Sałatka gruszkowo-Frisee z boczkiem i serem pleśniowym, oraz Sałatka Z Frisée I Winogron Z Verjusem I Serem Pleśniowym.
Instrukcje
Umieść 1 do 2 łyżek oliwy z oliwek na dużej patelni.
Dodać pokrojony boczek i doprowadzić do średnio wysokiego ciepła. Gotować boczek, aż stanie się brązowy i chrupiące i dużo tłuszczu zostało wykonane. To dobrze!
Umieść boczek i tłuszcz w misce wystarczająco dużej, aby zmieścić wszystkie składniki.
Dodać ocet i ser pleśniowy i wymieszać do połączenia. Doprawić solą.
Dodaj frisee i delikatnie wrzucić do połączenia. Jeśli potrzeba trochę więcej oleju lub octu, zrób to w małych krokach i smakuj, jak idziesz. Sałatka powinna być dobrze przyprawiona i ubrana, ale nie rozmoczona. Podzielić sałatkę na 4 Indywidualne talerze do serwowania.
Posypać posiekanymi orzechami laskowymi.