Sałatka Frisee z Lardonami i gotowanymi jajkami

Sałatka Frisee z Lardonami i gotowanymi jajkami
Sałatka Frisee z Lardonami i gotowanymi jajkami to jaskiniowiec, bezglutenowy, bezmleczny i pierwotny przystawka. Jedna porcja tego dania zawiera mniej więcej 12g białka, 21g tłuszczu, oraz w sumie 260 kalorii. Przepis ten służy 4. Na 1,71 zł za porcję, ten przepis okładki 18% twoje codzienne zapotrzebowanie na witaminy i minerały. 1 osoba wypróbowała i polubiła ten przepis. Udaj się do sklepu i odbierz bekon, frisee, szalotkę i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 30 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na wynik 50%. Ten wynik jest solidny. Spróbuj Sałatka Frisee z Lardonami i gotowanymi jajkami, Frisee z Lardonami i gotowanymi jajkami, oraz Sałatka Frisée Z Pancettanem I Gotowanymi Jajkami podobnych receptur.

Instrukcje

1
Oderwij frisee na kawałki wielkości gryzienia i włóż do dużej miski. Jeśli używasz boczku slab, pokrój wzdłuż na plastry o grubości 1/4 cala.
Składniki, których będziesz potrzebować
Boczek SlabBoczek Slab
Curly EndiveCurly Endive
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Cukierki Peachie-oCukierki Peachie-o
2
Plastry boczku pokroić w poprzek na patyczki o grubości 1/4 cala (lardony).
Składniki, których będziesz potrzebować
1-1/2 Szklanki Startego Sera Cheddar Potrójnie Cheddar KRAFT® Z Nutą PHILADELPHIA®, Podzielonego1-1/2 Szklanki Startego Sera Cheddar Potrójnie Cheddar KRAFT® Z Nutą PHILADELPHIA®, Podzielonego
3
W ciężkiej patelni gotować boczek na umiarkowanym ogniu, mieszając od czasu do czasu, aż złociste i usunąć patelnię z ognia.
Składniki, których będziesz potrzebować
1-1/2 Szklanki Startego Sera Cheddar Potrójnie Cheddar KRAFT® Z Nutą PHILADELPHIA®, Podzielonego1-1/2 Szklanki Startego Sera Cheddar Potrójnie Cheddar KRAFT® Z Nutą PHILADELPHIA®, Podzielonego
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Pecorino O Grubości 1/4 CalaPecorino O Grubości 1/4 Cala
4
Przygotuj kolejną patelnię z 1-calową ciepłą wodą. Do połowy napełnić 4-kwartowy rondel wodą i wymieszać w białym occie. Przynieś płyn do gołego gotowania na wolnym ogniu. Rozbij każde jajko na filiżankę. Wsuń 1 jajko do gotującego się płynu i natychmiast wepchnij białe żółtko łyżką, delikatnie przesuwając jajko. (Jajko stanie się owalne, z żółtkiem całkowicie pokrytym białym.)
Składniki, których będziesz potrzebować
Ocet Biały DestylowanyOcet Biały Destylowany
1 Pasek Skórki Z Cytryny1 Pasek Skórki Z Cytryny
Ciasteczka Imbirowe, PodzieloneCiasteczka Imbirowe, Podzielone
Olej Do Smażenia, Najlepiej RzepakowyOlej Do Smażenia, Najlepiej Rzepakowy
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Ball® Lub Kerr® Pint Z Wieczkami I OpaskamiBall® Lub Kerr® Pint Z Wieczkami I Opaskami
Opcjonalnie Posiekane, Glazurowane Orzechy PekanOpcjonalnie Posiekane, Glazurowane Orzechy Pekan
Pecorino O Grubości 1/4 CalaPecorino O Grubości 1/4 Cala
5
Dodaj pozostałe 3 jajka w ten sam sposób. Jajka gotujemy na wolnym ogniu około 1 i pół minuty dla żółtek cieknących do około 3 minut dla żółtek jędrnych. (Podawanie tej sałatki z cieknącymi, Nie w pełni ugotowanymi żółtkami może być niepokojące, jeśli występuje problem z salmonellą w Twojej okolicy.) Natychmiast przenieść jajka na patelnię z ciepłą wodą. Podgrzej boczek na patelni na umiarkowanym ogniu.
Składniki, których będziesz potrzebować
1-1/2 Szklanki Startego Sera Cheddar Potrójnie Cheddar KRAFT® Z Nutą PHILADELPHIA®, Podzielonego1-1/2 Szklanki Startego Sera Cheddar Potrójnie Cheddar KRAFT® Z Nutą PHILADELPHIA®, Podzielonego
1 Pasek Skórki Z Cytryny1 Pasek Skórki Z Cytryny
Ciasteczka Imbirowe, PodzieloneCiasteczka Imbirowe, Podzielone
Olej Do Smażenia, Najlepiej RzepakowyOlej Do Smażenia, Najlepiej Rzepakowy
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Pecorino O Grubości 1/4 CalaPecorino O Grubości 1/4 Cala
6
Dodać szalotkę i gotować, mieszając, 1 minutę.
Składniki, których będziesz potrzebować
Takie Jak Boćwina, Jarmuż, Rzepak Lub Liście Buraka, łodygi PrzycięteTakie Jak Boćwina, Jarmuż, Rzepak Lub Liście Buraka, łodygi Przycięte
7
Dodaj ocet z czerwonego wina i gotuj 5 sekund. Natychmiast wlać gorący sos na frisee i wrzucić sól i pieprz do smaku. Podziel sałatkę na 4 talerze i top z odsączonymi jajkami. Jajka doprawiamy solą i pieprzem i od razu podajemy sałatkę.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Por, Oczyszczony I Pokrojony W Dużą Kostkę, Tylko Biała Część1 Por, Oczyszczony I Pokrojony W Dużą Kostkę, Tylko Biała Część
Jajko GotowaneJajko Gotowane
Ocet WinnyOcet Winny
Curly EndiveCurly Endive
Olej Do Smażenia, Najlepiej RzepakowyOlej Do Smażenia, Najlepiej Rzepakowy
TrudnośćŚredni
Gotowe W30 m.
Porcje4
Ocena Zdrowia12
Magazyn