Sałatka Fasolowo-Jicama
Need a bezglutenowe i wegańskie danie główne? Sałatka z fasoli-jicama może być doskonałym przepisem do wypróbowania. Jedna porcja zawiera 405 kalorii, 19g białka, oraz 10 g tłuszczu. Ten przepis służy 12 i kosztuje $1.42 za porcję. 1 osoba była pod wrażeniem tego przepisu. Przynosi wam to moje przepisy. Jeśli masz sok z limonki,, kitchen string, i kilka innych składników na rękę, można to zrobić. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 13 godzin i 35 minut. Ogólnie ten przepis zarabia znakomity spoonacular wynik 84%. Spróbuj Sałatka Z Czarnej Fasoli Jicama, Sałatka Jicama Z Czarnej Fasoli, oraz Czarna fasola, Jícama i grillowana Sałatka kukurydziana dla podobnych receptur.
Instrukcje
Fasolę opłukać i posortować zgodnie ze wskazówkami na opakowaniu.
Umieść w dużym holenderskim piekarniku; dodaj wodę do 3 cali nad fasolą. Przykryć i niech moczyć 8 godzin.
Rozłóż chiles w jednej warstwie na blasze do pieczenia; toast 1 do 2 minut lub aż chiles puff i stać się pachnące.
Pokroić chiles otworzyć nożycami kuchennymi; usunąć nasiona.
Wiązać wiązkę oregano sznurkiem kuchennym. Powrót fasoli do holenderskiego piekarnika; dodać oregano, chiles, kminek, i 1 1/2 qt. gorąca woda. Doprowadzić do wrzenia na dużym ogniu. Przykryć, zmniejszyć ogień do niskiej, i gotować na wolnym ogniu, mieszając od czasu do czasu, 2 do 2 1/2 godziny lub aż ziarna będą miękkie, dodając więcej wody w razie potrzeby.
Usunąć oregano i chiles z mieszanki fasoli; wyrzucić. Łyżka fasoli w jednej warstwie na blasze do pieczenia; całkowicie ostudzić (około 40 minut). Przykryć i schłodzić 3 godziny.
Podsmaż cebulę, jalapeos i czosnek w 3 łyżkach. gorący olej na dużej patelni na średnim ogniu 8 do 10 minut lub do momentu, gdy cebula będzie miękka i lekko zwęglona.
Wymieszać fasolę, smażone warzywa, zieloną cebulę, ocet, 1/4 szklanki oleju i 2 łyżki. sól koszerna w dużej misce.
Wrzucić razem jicama, kolendra, sok z limonki, i pozostałe 1 łyżeczka. sól.
Podawać na sałatkę z fasoli.