Sałatka fasolowa z krewetkami i jogurtem Curry
Sałatka z fasoli z krewetkami i jogurtem Curry może być tylko Indyjski przepis, którego szukasz. Ten bezglutenowy, pierwotny i pescatariański przepis służy 4 i kosztuje 3,14 zł za porcję. Ta przystawka ma 261 kalorii, 28g białka, oraz 13g tłuszczu na porcję. 1 osoba wypróbowała i polubiła ten przepis. Mieszanka miodu, jogurtu greckiego, musztardy dijon i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak smaczny. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 25 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 56%. Ten wynik jest dobry. Spróbuj Curry-pieczone krewetki z Chutney i jogurtem, Healthy Shrimp Sandwich Wrap with Curry Yogurt & Spin, oraz Grillowane czerwone Curry krewetki miski z squasha i sosem jogurtowym bazylia dla podobnych receptur.
Instrukcje
Połącz pierwsze 6 składników, 1/4 łyżeczki soli i 1/4 łyżeczki pieprzu w dużej misce, mieszając trzepaczką.
Połącz jogurt, curry, miód i sok w małej misce.
Gotować fasolę we wrzącej wodzie 3 minut lub do chrupkości-miękkie; odcedzić.
Dodać fasolę do mieszanki szalotki; wrzucić do herbu.
Rozgrzać dużą patelnię na średnim ogniu.
Dodaj 1 łyżkę oleju do patelni; zawirować do herbu.
Dodaj krewetki, pozostałe 1/4 sól łyżeczka, pozostałe 1/4 pieprz łyżeczka, i tymianek do patelni; smażyć 3 minut lub do czasu zakończenia.
Dodaj krewetki do mieszanki zielonej fasoli; wrzucić do herbu.
Podawać z mieszaniną jogurtu.
Polecane wino: Chenin Blanc, Gewurztraminer, Riesling
Azjatyckie można połączyć z Chenin Blanc, Gewurztraminer i Riesling. Najlepsze wino do kuchni azjatyckiej zależy od kuchni i potrawy - oczywiście - ale te kwaśne białka łączą się z wieloma tradycyjnymi posiłkami, pikantnymi lub nie. Indaba Chenin Blanc z 4 na 5 gwiazdek wydaje się dobrym meczem. Kosztuje około 12 dolarów za butelkę.
![Indaba Chenin Blanc]()
Indaba Chenin Blanc
Aromatyczne kiwi i melonowe niuanse na nosie. Mnóstwo pysznych tropikalnych smaków melona i cytrusów. Wagaśrodkowe podniebienie z długim zakończeniem, które ma odrobinę pikanterii.Połącz ze świeżą mozzarellą, krewetkami z grilla, lekkimi makaronami, czerwonym Lucjanem, pierogami, satayem z kurczaka lub mieszaną zieloną sałatką.