Sałatka Escarole z melonami i chrupiącą Prosciutto
Sałatka Escarole z melonami i chrupiącą Prosciutto to jaskiniowiec, bezglutenowy, bezmleczny i pierwotny przepis z 6 porcjami. Na 1,33 zł za porcję, ten przepis okładki 18% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ta przystawka ma 125 kalorii, 4G białka, oraz 6G tłuszczu na porcję. 1 osoba była zadowolona, że wypróbowali ten przepis. Jeśli masz rozdarty radicchio, melon miodowy, kantalupa i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 59%. Ten wynik jest solidny. Spróbuj Sałatka Escarole z melonami i chrupiącą Prosciutto, Sałatka z melona i chrupiącej Prosciutto, oraz Chrupiąca Prosciutto i sałatka pomarańczowa dla podobnych receptur.
Instrukcje
Ułóż prosciutto w jednej warstwie na blasze do pieczenia.
Piec w 400 przez 6 minut lub do chrupkości.
W dużej misce wymieszać szalotkę i kolejne 5 składników (szalotka przez pieprz), mieszając trzepaczką.
Dodaj escarole i radicchio, i wrzucić do herbu.
Dodaj plaster miodu i kantalupę, i wrzucić do połączenia.
Umieścić 2 filiżanki sałatki na każdym z 6 talerzy, i góry każdej porcji z około 2 łyżeczki prosciutto.
Każdą porcję posypać 1 łyżeczką migdałów.