Sałatka Escarole i Edamame
Sałatka Escarole i Edamame to bezglutenowe danie główne. Na $1.5 za porcję, ten przepis okładki 25% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis sprawia, że 4 porcje z 275 kalorii, 16G białka, oraz 19g tłuszczu każdy. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 25 minut. Mieszanka pieprzu, edamame, cukru i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak aromatyczny. Aby zużyć oliwę z oliwek można śledzić to danie główne z Smażony Banan, Granolan i jogurt Parfait jako deser. Ten przepis od Epicurious ma 1 fanów. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 74%. Ten wynik jest dobry. Spróbuj Pizzan Escarole (Ciasto Escarole-Włoskie), Sałatka Escarole, oraz Sałatka Escarole dla podobnych receptur.
Instrukcje
Edamame gotować w garnku 3-quart wrzącej osolonej wody5 minut.
Odcedzić na sicie i spłukać pod zimną bieżącą wodą, aby zatrzymać gotowanie.
Ponownie odcedzić edamame i osuszyć.
Wymieszać ocet, cukier, sól i pieprz w małej misce, aż cukier i sól rozpuszczą się.
Dodać olej w wolnym strumieniu, ubijając do połączenia.
Wrzucić razem edamame, escarole, i mięty w dużej misce.
Dodać ser i skropić sałatkę z sosem, a następnie ponownie wrzucić.