Sałatka endywiowa, gruszkowa i Roquefort

Nigdy nie możesz mieć zbyt wielu przepisów na danie główne, więc spróbuj sałatki endywia, gruszki i Roquefort. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 13g białka, 54g tłuszczu, oraz w sumie 624 kalorie. Ten przepis służy 3 i kosztuje $3.31 za porcję. Udaj się do sklepu i odbierz ocet winny, oliwę z oliwek, połówki orzecha włoskiego i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Aby zużyć biały ocet winny, można śledzić to danie główne z Tort Z Czerwonego Aksamitu jako deser. 1 osoba była pod wrażeniem tego przepisu. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 15 minut. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe, pierwotne i wegetariańskie dieta. Jest dostarczany przez Foodnetwork. Ogólnie ten przepis zarabia całkiem dobry spoonacular wynik 51%. Spróbuj Francuski w mgnieniu oka: pieczona endywia i sałatka gruszkowa z rukolą, orzechami włoskimi i Roquefortem, Cykoria-endywia Roquefort i sałatka z orzechów włoskich, oraz Sałatka Z Endywii, Jabłek I Orzechów Włoskich Z Roquefortem dla podobnych receptur.
Instrukcje
Zobacz jak zrobić ten przepis.
Odciąć rdzeń każdej głowy endywii i pokroić go na pół wzdłuż.
Wytnij rdzenie, oddziel liście i umieść 1 1/2 do 2 główek endywii na każdej płytce.
W średniej misce ubić ocet, musztardę, żółtko, sól i pieprz. Powoli ubić oliwę z oliwek, aby uzyskać emulsję. Wrzucić gruszki z winegretem i umieścić na endywia.
Skrop pozostałą winegret na liściach endywii, aby je zwilżyć. Pokrusz Roquefort na endywii.
Posypać orzechami włoskimi i podawać w temperaturze pokojowej.