Sałatka endywia i Escarole z winegretem musztardowo-pomarańczowym

Sałatka endywia i Escarole z musztardowo-pomarańczowym winegretem może być tylko przystawką, której szukasz. Na 68 centów za porcję, ten przepis okładki 12% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Obserwujesz swoją figurę? Ten jaskiniowiec, bezglutenowy, pierwotny i przyjazny fodmap przepis ma 82 kalorie, 2G białka, oraz 6G tłuszczu na porcję. Ten przepis służy 8. 1 osoba uznała ten przepis za pyszny i satysfakcjonujący. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 20 minut. Jeśli masz belgijską endywię, musztardę dijon, ocet z czerwonego wina i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 86%. Ten wynik jest świetny. Spróbuj Sałatka z endywii i cykorii z winegretem z musztardy ziarnistej, Sałatka z endywii i rukoli z winegretem z gorczycy, oraz Sałatka Endywiowa Z Winegretem Pomarańczowym dla podobnych receptur.
Instrukcje
Zetrzyj 1 łyżeczkę skórki z 1 pomarańczy i zaparkuj.
Pokrój skórkę, w tym biały rdzeń, z pomarańczy ostrym nożem.
Wyciąć segmenty wolne od membran do miski. Wycisnąć 1 łyżkę soku z błon do dużej miski i ubić razem z zarezerwowaną skórką, octem, olejem, musztardą, 1/4 łyżeczki soli i 1/8 łyżeczki pieprzu do emulgowania.
Dodaj escarole, endywia i segmenty pomarańczowe do vinaigrette i delikatnie wrzucić.
* Escarole można umyć i wysuszyć 1 dzień wcześniej i schłodzić, warstwowo między ręcznikami papierowymi w zamykanej torbie. * Segmenty pomarańczowe można ciąć, a winegret można przygotować 1 dzień wcześniej i schłodzić osobno.
Przed użyciem ubić winegret.