Sałatka Endive & Snap Pea z sosem Parmezanowym
Endive & Snap groch Sałatka z sosem parmezan może być tylko przystawka szukasz. Ten bezglutenowy przepis służy 4 i kosztuje $2.6 za porcję. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 9g białka, 25 g tłuszczu, oraz w sumie 300 kalorii. Mieszanka musztardy dijon, olej słonecznikowy, trybula i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak przepyszny. Ten przepis od Epicurious ma 1 fanów. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Z łyżeczką wynik 79%, to danie jest solidne. Spróbuj Endywia i groszek z sosem Parmezanowym, Sałatka Endywiowa Z Kremowym Sosem Z Orzechów Sosnowych I Ogolonym Parmezanem, oraz Sałatka Z Peanem I Endywią dla podobnych receptur.
Instrukcje
Blanszować groszek w dużym rondlu z gotowaniemsolona woda, aż będzie jasnozielona i krucha, o 2 minutach.
Odcedzić groszek; przełożyć do miski z lodowatą wodą do ostygnięcia.
Odcedzić; cienko pokroić na ostrej przekątnej.
Przecier 1/4 szklanki parmezanu, ocet, limejuice, musztarda Dijon, 1/2 łyżeczki soli i 1/4 łyżeczki do herbaty w blenderze, aż będzie gładka. Z maszyną działającą, stopniowo dodawaj zarówno oleje, jak i mieszaj, aż do emulgowania i dobrego zakorkowania.
Umieścić 1 czerwoną włócznię endywiową i 1 żółtą włócznię na każdej płytce. Wypełnij liście groszkiem. Na wierzch dodać jeszcze 2 endivespears (układać prostopadle do liści Bottom) i wypełnić pozostałymi snappeas.
Posypać 1/4 szklanki parmezanu i ziół, następnie skropić więcej dressingu. Przyprawa z pieprzem.