Sałatka dymna z bakłażanem i jogurtem

Sałatka dymna z bakłażanem i jogurtem
Sałatka z dymnego bakłażana i jogurtu wymaga około 50 minut od początku do końca. Jedna porcja zawiera 114 kalorii, 5G białka, oraz 6G tłuszczu. Ten bezglutenowy przepis służy 4 i kosztuje 90 centów za porcję. 1 osoba była zadowolona, że wypróbowali ten przepis. Jeśli masz mielony pieprz, jogurt, zieloną cebulę i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Jest ona dostarczana przez Allrecipes. Sprawdza się jako tania przystawka. Z łyżeczką wynik 48%, to danie jest całkiem dobre. Podobne przepisy to Grillowana Sałatka Z Wędzonego Bakłażana, Sałatka z pieczonych bakłażanów z chipsami Pita i sosem jogurtowym, oraz Dip SMOBY Bakłażan.

Instrukcje

1
W garnku na średnim ogniu dodaj bakłażana i wodę; gotuj do miękkości, a woda odparuje. Rozgnieść bakłażan, aby nie pozostały duże kawałki. Pozostawić do całkowitego ostygnięcia.
Składniki, których będziesz potrzebować
BakłażanBakłażan
WodaWoda
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
GarnekGarnek
2
W dużej misce, dodać jogurt, puree bakłażan, zielona cebula,kolendra, pieprz i sól; dobrze wymieszać.
Składniki, których będziesz potrzebować
Zielona CebulaZielona Cebula
KolendraKolendra
BakłażanBakłażan
PieprzPieprz
JogurtJogurt
SólSól
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Puszka Fasolki Szparagowej Po Francusku, OdsączonaPuszka Fasolki Szparagowej Po Francusku, Odsączona
3
Aby zapalić sałatkę, podgrzać jeden kawałek węgla drzewnego na otwartym ogniu, aż szary i czerwonawy kolor.
4
Umieść mały kwadrat folii aluminiowej w sałatce z bakłażanów (zrób miejsce na środku folii).
Składniki, których będziesz potrzebować
BakłażanBakłażan
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Folia AluminiowaFolia Aluminiowa
5
Umieścić gorący węgiel na kawałku folii w misce.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Puszka Fasolki Szparagowej Po Francusku, OdsączonaPuszka Fasolki Szparagowej Po Francusku, Odsączona
Folia AluminiowaFolia Aluminiowa
6
Dodać margarynę na wierzch węgla drzewnego i natychmiast przykryć salaterkę. Pozostawić do palenia przez 10 minut; usunąć węgiel drzewny.
Składniki, których będziesz potrzebować
MargarynaMargaryna
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Puszka Fasolki Szparagowej Po Francusku, OdsączonaPuszka Fasolki Szparagowej Po Francusku, Odsączona
7
Schłodzić sałatkę w lodówce i udekorować świeżą posiekaną kolendrą i posypać papryką.
Składniki, których będziesz potrzebować
KolendraKolendra
PaprykaPapryka
TrudnośćTwardy
Gotowe W50 m.
Porcje4
Ocena Zdrowia10
Rodzaje PotrawDodatki
Magazyn