Sałatka Cytrusowo-Truskawkowa
Need a bezglutenowe, przyjazne dla fodmap i wegańskie przystawki? Sałatka cytrusowo-truskawkowa może być doskonałym przepisem do wypróbowania. Ten przepis służy 4 i kosztuje $2.34 za porcję. Jedna porcja zawiera 189 kalorii, 3G białka, oraz 1g tłuszczu. Udaj się do sklepu i odebrać różowy grejpfrut, kiwi, mandarynki, i kilka innych rzeczy, aby to dzisiaj. 1 osoba była zadowolona, że wypróbowali ten przepis. Przynosi wam to moje przepisy. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 45 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 74%. Ten wynik jest solidny. Spróbuj Sałatka truskawkowo-cytrusowa, Sałatka Truskawkowo-Cytrusowa, oraz Truskawka szpinak Mason Jar Sałatka z sosem cytrusowo-makowym dla podobnych receptur.
Instrukcje
Pokrój grejpfruta na pół. Ostrożnie usuń segmenty grejpfruta nożem do parkowania, pozostawiając skorupy nienaruszone.
Usunąć i wyrzucić nasiona i gorzki pestek z segmentów.
Segmenty pokroić na kawałki wielkości kęsa; umieścić w misce. Mandarynki obrać nożem do parkowania, usuwając membrany między segmentami; segmenty pokroić na kawałki wielkości ugryzienia i dodać do miski.
Dodać do miski truskawki, kiwi, cukier puder i, w razie potrzeby, wodę z kwiatem pomarańczy, delikatnie mieszając. Przykryć i schłodzić 1 godzinę. Łyżka wymieszać równomiernie do muszli grejpfruta; dekorować, w razie potrzeby.
*1/2 łyżeczki startej skórki pomarańczy można zastąpić 1 łyżeczką wody z kwiatu pomarańczy.
Uwaga: woda z kwiatu pomarańczy można znaleźć na niektórych rynkach etnicznych, takich jak Azjatyckie, śródziemnomorskie lub włoskie.