Sałatka Curry Z Kurczakiem
Need a bezglutenowe, bezmleczne i całe 30 dań głównych? Sałatka z kurczaka Curry może być super przepis spróbować. Ten przepis służy 4. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 38g białka, 15 g tłuszczu, oraz w sumie 434 kalorie. Na 2,33 zł za porcję, ten przepis okładki 25% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Mieszanka oliwy z oliwek z pierwszego tłoczenia, cebuli, rodzynek i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak aromatyczny. Ten przepis z Simply Recipes ma 507 fanów. Ten przepis jest typowy dla kuchni indyjskiej. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 25 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 0%. Ta partytura jest do poprawy. Sałatka Z Kurczakiem Curry, Sałatka Z Kurczakiem Curry, oraz Sałatka Curry Z Kurczakiem są bardzo podobne do tego przepisu.
Instrukcje
Smażona pierś z kurczaka w kostkach:
Rozgrzać oliwę z oliwek na średnim / średnim ogniu w patelni z grubym dnem.
Dodać kostki piersi kurczaka i gotować, mieszając często aż tylko gotowane przez, o 5 protokół.
Posyp kawałki kurczaka solą podczas gotowania.
Sprawdź doneness usuwając najgrubszy kawałek i przecinając go na pół. Jeśli nadal jest różowy w środku, kontynuuj gotowanie. Staraj się nie rozgotować kurczaka, bo będzie suchy.
Kawałki kurczaka wyjąć łyżką szczelinową, odstawić do miski.
Podsmażona cebula, curry, rodzynki:
Dodaj pokrojoną żółtą cebulę i gotuj. Po kilku minutach, gdy cebula zaczyna być przezroczysta, dodaj 2 czubate łyżki żółtego curry. Gotować jeszcze kilka minut, często mieszając.
Jeśli curry przykleja się do dna lub mieszanina wyschnie, dodaj trochę więcej oliwy z oliwek do patelni. Mieszając, zeskrobuj zakleszczone kawałki curry.
Dodać odsączone rodzynki i gotować, mieszając kolejną minutę. (Jeśli dodamy opcjonalny majonez, wyjąć curry z ognia i wymieszać z majonezem.)
Dodać mieszankę rodzynek i cebuli do kurczaka i dobrze wymieszać, pokrywając kawałki kurczaka z curry infuzji oliwy z oliwek. Przechowywać w lodówce do ostygnięcia. W tym momencie możesz zrobić sałatkę dzień głową czasu.
Wymieszać w jabłko, zielona cebula, kolendra służyć: gdy jesteś gotowy, aby służyć sałatkę, wymieszać w jabłko, zielona cebula, i kolendra.
Polecane wino: Chardonnay, Gruener Veltliner, Sauvignon Blanc
Chardonnay, Gruener Veltliner i Sauvignon Blanc są doskonałym wyborem do sałatek. Sauvignon Blanc i Gruner Veltliner mają nuty herby, które uzupełniają sałatki wystarczającą ilością kwasu, aby pasowały do tartych winegret, podczas gdy Chardonnay może być dobrym wyborem do kremowych sosów sałatkowych. Xavier Monnot Bourgogne Les Grandes Couttures Chardonnay z 4.2 na 5 gwiazdek wydaje się dobrym meczem. Kosztuje około 30 dolarów za butelkę.
![Xavier Monnot Bourgogne Les Grandes Coutures Chardonnay]()
Xavier Monnot Bourgogne Les Grandes Coutures Chardonnay
Chardonnay Les Grandes Couttures pochodzi z trzech działek graniczących z Meursault z winoroślą w wieku od 15 do 51 lat. Gleby są głównie argile (gliny), przynosząc wagi i tekstury do tego Bourgogne Blanc.Rocznik 2015 pokazuje aromaty dojrzałego melona, orzecha laskowego i kremu cytrynowego, i wydają się być szersze i bardziej teksturalne niż wina z sąsiednich wiosek. Starzejące się małe beczki z francuskiego dębu nadają nutom tostów i wanilii.Biały burgund, ze swoim bogactwem, teksturą i smakami tostów dobrze pasuje do lekkich ryb i skorupiaków i może zrównoważyć sosy na bazie śmietany. Chardonnay w wieku dębowym z cieplejszych klimatów nadaje się dobrze do grillowanych ryb, skrobii, masła i prażonych orzechów.