Sałatka Cheddar-Jalapeño Quesadilla z winegretem Kolendrowo-limonkowym

Sałatka Cheddar-Jalapeño Quesadilla z Kolendro-limonkowym winegretem może być tylko głównym daniem, którego szukasz. Jedna porcja zawiera 408 kalorii, 20g białka, oraz 13g tłuszczu. Ten przepis służy 4. Na 1,84 zł za porcję, ten przepis okładki 25% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe i wegetariańskie dieta. 1 osoba była pod wrażeniem tego przepisu. Udaj się do sklepu i podnieś cebulę, ostry ser cheddar, sałatę lodową i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Aby wykorzystać salsę można śledzić to danie główne z Deserowa Salsa Truskawkowa jako deser. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Jest to niedrogie przepis dla fanów meksykańskiej kuchni. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 72%. Ten wynik jest solidny. Podobne przepisy to Sałatka południowo-zachodnia z kolendrą Jalapeno Vinaigrette, Chile Lime Salmon Fajita Sałatka z Cilantro Lime Vinaigrette, oraz Posiekana Sałatka z limonką-Cilantro Vinaigrette.
Instrukcje
Aby przygotować vinaigrette, połącz pierwsze 3 składniki; wymieszaj trzepaczką. Odstawić.
Aby przygotować quesadillas, fasolę odsączyć przez sito nad miską, zachowując 1 łyżkę płynu z fasoli; wyrzucić pozostałą ciecz.
Połącz 1/2 szklanki fasoli i 1 łyżkę reserved Bean liquid w małej misce; zacieru widelcem. Rezerwujcie Pozostałe fasole.
Rozłóż mieszankę fasoli równomiernie na 4 tortille.
Posypać 1/4 szklanki sera i około 1 łyżka jalapeo; top z pozostałych tortillas.
Podgrzać dużą patelnię nonstick pokrytą sprayem do gotowania na średnim ogniu. Gotuj quesadillas przez 4 minuty z każdej strony lub na złoty kolor.
Wyjąć quesadillas z patelni i pokroić każdy na 4 kliny.
Połączyć winegret z sałatą i dobrze wymieszać. Ułóż 1 1/2 szklanki mieszanki sałaty na każdym z 4 talerzy. Do każdej porcji, łyżka 3 łyżki zarezerwowane fasoli na mieszaninę sałaty, i umieścić 1/2 szklanki pomidora na fasoli. Top każdej porcji z 1/4 szklanki salsy, 2 łyżki posiekanej cebuli, i 1 łyżka kwaśnej śmietany.
Podawać z 4 klinami quesadilla.
Polecane wino: Pinot Noir, Riesling, Sparkling Rose
Pinot Noir, Riesling i Sparkling rosé to moje ulubione Meksykańskie. Kwaśne białe wina, takie jak riesling lub czerwone o niskiej zawartości taniny, takie jak pinot noir, mogą dobrze współpracować z daniami Meksykańskimi. Sparkling rosé to również bezpieczne połączenie. WindRacer Russian River Pinot Noir z oceną 4,7 na 5 gwiazdek wydaje się dobrym meczem. Kosztuje około 60 dolarów za butelkę.
![WindRacer Russian River Pinot Noir]()
WindRacer Russian River Pinot Noir
Piękne aromaty sassafras, mocha i czarnej lukrecji pokazują wyjątkową, odważną osobowość Rosyjskiej doliny rzeki. Wyraźne smaki owoców brambly, słodkiego dębu i białego pieprzu prowadzą do szerokiego, zrównoważonego wina o przyjaznej dla żywności kwasowości. Ciepłe, słoneczne dni Russian River i chłodne, mgliste noce są optymalne dla Pinot Noir – wina mają świetną konsystencję i wagę, nie są przesadzone ani nie tracą naturalnej kwasowości. Klasyczne głębokie, ciemne aromaty i smaki Rosyjska Rzeka znana jest z połysku w tym winie.