Sałatka Cezar z pancettą

Need a bezglutenowe i pierwotne danie główne? Sałatka Cezar z pancettą może być super przepis spróbować. Na 4,56 zł za porcję, ten przepis okładki 26% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 16G białka, 41 g tłuszczu, oraz w sumie 477 kalorii. Ten przepis służy 8. 4 osoby były pod wrażeniem tego przepisu. Ten przepis jest typowy dla kuchni amerykańskiej. Udaj się do sklepu i odbierz koszerną sól, łagodną oliwę z oliwek, sok z cytryny i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Aby zużyć sól koszerną, można śledzić to danie główne z Niskotłuszczowe Ciasto Okruchowe (Koszerno-Mleczne) jako deser. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 35 minut. Jest dostarczany przez Foodnetwork. Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis zarabia spoonacular wynik 69%, co jest solidne. Spróbuj Sałatka Cezar z pancettą, Sałatka Cezar w / Pancetta & pieczone pomidory, oraz Sałatka Cezar z kurczaka z grzankami czosnkowymi {i lekkim sosem Cezar} dla podobnych receptur.
Instrukcje
Rozgrzej piekarnik do 400 stopni F.
Pokroić pancetta w 1/2-calowe kostki i gotować na patelni na średnim ogniu na małym ogniu 10 do 15 protokół, aż rumiane i chrupiące.
Wyjąć do ręczników papierowych i osuszyć.
Umieścić pomidory na blasze do pieczenia i zalać oliwą z oliwek.
Posypać solą i pieprzem. Piecz przez 15 do 20 minut, aż będzie miękka.
Liście sałaty dokładnie umyć i osuszyć w przędzarce do sałatek. Ułóż liście na desce do krojenia i pokrój je w poprzek na plasterki 1 1/2 cala.
Umieść je w dużej misce do mieszania.
Do dressingu włóż żółtka, musztardę, czosnek, anchois, sok z cytryny, sól i pieprz do miski robota kuchennego wyposażonego w stalowe ostrze. Proces do gładkiej. Po uruchomieniu robota kuchennego powoli wlewaj oliwę przez rurkę zasilającą (tak, jakbyś robił majonez), aż zgęstnieje.
Dodać starty parmezan i pulsować 3 razy.
Wrzucić sałatę z wystarczającą ilością sosu, aby dobrze zwilżyć.
Dodaj 1 szklankę startego parmezanu i wrzuć. Sałatę podzielić na 6 lub 8 talerzy i posypać prażonymi pomidorami pancetta.
Podawać w temperaturze pokojowej.
Wszystkie te składniki mogą być wykonane z wyprzedzeniem. Upewnij się, że mają temperaturę pokojową podczas składania sałatki.
Jeśli denerwują cię surowe żółtka, zastąp 2 łyżki prawdziwego majonezu.
Pancetta to włoski bekon. Można go znaleźć we włoskim spożywczym lub specjalistycznym sklepie spożywczym. Nalegać, że jest VUT 1/2 cala grubości.