Sałatka Cezar z kurczakiem

Jeśli chcesz dodać więcej Amerykański przepisy do twojego pudełka z przepisami, Sałatka z kurczaka Cezar może być przepis, który powinieneś wypróbować. Ten przepis służy 4. Jedna porcja zawiera 539 kalorii, 22g białka, oraz 26g tłuszczu. Na 2,01 zł za porcję, ten przepis okładki 10% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Sprawdza się jako danie główne. Ten przepis jest lubiany przez 814 smakoszy i kucharzy. Udaj się do sklepu i odbierz anchois z puszki, oliwy z oliwek, majonezu i kilku innych rzeczy, które możesz zrobić dzisiaj. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 25 minut. Jest dostarczany przez BBC Good Food. Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis zarabia spoonacular wynik 47%, co jest solidne. Jeśli podoba Ci się ten przepis, możesz również polubić przepisy takie jak Sałatka Cezar z kurczaka z grzankami czosnkowymi {i lekkim sosem Cezar}, Sałatka makaronowa z kurczakiem Cezar z lekkim sosem Cezar, oraz Sałatka Cezar z grillowanym kurczakiem Cezar.
Instrukcje
Piekarnik nagrzewany do 200C / wentylator 180C / Gaz
1 średnią ciabattę rozdrzeć na duże, poszarpane grzanki lub, jeśli wolisz, pokroić nożem do chleba.
Rozłóż na dużej blasze do pieczenia lub tacy i posypać 2 łyżki oliwy z oliwek.
Wcierać olej w chleb i doprawić odrobiną soli, jeśli chcesz (najlepiej nadają się do tego kryształki soli morskiej).
Piec przez 8-10 minut, obracając grzanki kilka razy podczas gotowania tak, że brązowieją równomiernie.
2 piersi kurczaka bez skóry, bez kości natrzeć 1 łyżką oliwy z oliwek, doprawić.
Umieść patelnię na średnim ogniu przez 1 min, aż będzie gorąca, ale nie pali.
Połóż kurczaka na patelni (będzie skwierczeć, jeśli jest wystarczająco gorąca) i pozostaw na 4 minuty.
Kurczaka obrócić, a następnie gotować jeszcze 4 min. Sprawdź, czy jest ugotowany, szturchając czubek ostrego noża w najgrubszą część; nie powinno być śladu różu i soki będą jasne.
Bash 1 ząbek czosnku z płaskim nożem i odkleić skórę. Zmiażdżyć kruszarką do czosnku. Rozgnieść 2 anchois widelcem z boku małej miski.
Zetrzyj garść parmezanu i wymieszaj z czosnkiem, anchois, 5 łyżkami majonezu i 1 łyżką octu winnego białego. Doprawić do smaku. Powinna to być konsystencja jogurtu, jeśli twój jest grubszy, wymieszaj kilka łyżek wody, aby ją rozrzedzić.
Ser ogolić obieraczką. Rozetrzyj 1 dużą sałatę cos lub rzymską na duże kawałki i włóż do dużej miski. Pociągnij kurczaka w paski wielkości kęsa i rozrzuć połowę na liściach, wraz z połową grzanek.
Dodaj większość opatrunku i wrzucić palcami. Resztę kurczaka i grzanki rozsypać, a następnie skropić pozostałym sosem.
Na wierzch posypać parmezanem i podawać od razu.
Polecane wino: Gavi, Albarino, Pinot Grigio
Sałatka z kurczakiem Cezar działa naprawdę dobrze z Gavi, Albarino i Pinot Grigio. Polecamy ostre, wytrawne białe wino, takie jak Gavi, Albariño lub Pinot Grigio. Wina te stoją do ostrego opatrunku i uzupełniają inne smaki. Giordano Lombardo Vigne di San Martino Gavi di Gavi z 4.1 na 5 gwiazdek wydaje się dobrym meczem. Kosztuje około 16 dolarów za butelkę.
![Giordano Lombardo Vigne di San Martino Gavi di Gavi]()
Giordano Lombardo Vigne di San Martino Gavi di Gavi
Jasne, cytrusowe owoce i odrobina orzechowości. Napędza mineralność na podniebieniu, kredowa konsystencja, która nie zmniejsza wdzięku świeżości i wyrazistości wyrazu. Liniowa, ale nieubłagana kredowość z wyraźnym wykończeniem.