Sałatka Cezar

Sałatka Cezar
Sałatka Cezar może być dobry przepis, aby rozszerzyć swoje pole receptury przystawki. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 2G białka, 5G tłuszczu, oraz w sumie 61 kalorii. Ten bezglutenowy i pierwotny przepis służy 25 i kosztuje 33 grosze za porcję. 16 osób było zadowolonych, że wypróbowali ten przepis. Przyniósł ci ją Williams Sonoma. Mieszanka pieprzu, sałata rzymska, do 8 sardela w oliwie z oliwek, i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis tak przepyszne. Ten przepis jest typowy dla kuchni amerykańskiej. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 47 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 79%. Ten wynik jest całkiem niezły. Podobne przepisy to Sałatka Cezar z kurczaka z grzankami czosnkowymi {i lekkim sosem Cezar}, Grillowana Sałatka Cezar z lekkim sosem sałatkowym Cezar, oraz Sałatka makaronowa z kurczakiem Cezar z lekkim sosem Cezar.

Instrukcje

1
Usunąć twarde lub przebarwione zewnętrzne liście z główek sałaty. Oddziel liście i zarezerwuj Duże do innego użytku. Mniejsze wewnętrzne liście spłukać i dokładnie osuszyć. Połamać liście na połówki lub trzecie.
Składniki, których będziesz potrzebować
1-1/2 Szklanki Posiekanej Czerwonej Papryki1-1/2 Szklanki Posiekanej Czerwonej Papryki
2
Umieścić w salaterce, przykryć wilgotnym ręcznikiem kuchennym i przechowywać w lodówce przez 20 do 30 minut, aby chrupiące.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Słodka Suszona Sopressata, Pokrojona W Plasterki, Do SerwowaniaSłodka Suszona Sopressata, Pokrojona W Plasterki, Do Serwowania
Do Szczotkowania I SmażeniaDo Szczotkowania I Smażenia
3
Usunąć skórki z kromek chleba i wyrzucić.
Składniki, których będziesz potrzebować
Rozmrożony Koncentrat Lemoniady, PodzielonyRozmrożony Koncentrat Lemoniady, Podzielony
4
Pokroić chleb w kostkę 1/2 cala. Powinieneś mieć około 2 cups.In duża patelnia na małym ogniu, ogrzać 3 Tbs. oliwa z oliwek. W międzyczasie, używając płaskiej strony noża do krojenia, rozbij 1 ząbek czosnku. Gdy olej jest gorący, dodać czosnek do patelni i smażyć przez 1 do 2 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
Pęczek świeżego Szpinaku (okPęczek świeżego Szpinaku (ok
1 Pęczek świeżego Szpinaku (około 3 Filiżanek)1 Pęczek świeżego Szpinaku (około 3 Filiżanek)
Rozmrożony Koncentrat Lemoniady, PodzielonyRozmrożony Koncentrat Lemoniady, Podzielony
4 łyżki Masła, Pokrojonego W Kostkę O Wielkości 1/2 Cala4 łyżki Masła, Pokrojonego W Kostkę O Wielkości 1/2 Cala
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
2 1/2 Szklanki Bulionu Z Kurczaka I Więcej, Aby Poluzować I Zagęścić Sos2 1/2 Szklanki Bulionu Z Kurczaka I Więcej, Aby Poluzować I Zagęścić Sos
Pigwy – Obrane, Pozbawione Gniazd Nasiennych I Pokrojone W ćwiartkiPigwy – Obrane, Pozbawione Gniazd Nasiennych I Pokrojone W ćwiartki
5
Dodać kostki chleba i smażyć, mieszając i podrzucając, aż chrupiące i złoty ze wszystkich stron, 4 do 5 protokół. Odrzuć czosnek.
Składniki, których będziesz potrzebować
5 Kromek Białego Chleba, Pokrojonych W 1-calową Kostkę5 Kromek Białego Chleba, Pokrojonych W 1-calową Kostkę
Pęczek świeżego Szpinaku (okPęczek świeżego Szpinaku (ok
6
Kostki chleba posypać odrobiną soli. Za pomocą łyżki szczelinowej przełożyć na ręczniki papierowe, aby osuszyć. Odstawić grzanki do ostygnięcia.Posiekać pozostały ząbek czosnku i połączyć z 1/2 szklanki oliwy z oliwek w blenderze. Puree aż będzie gładkie. W małej misce, za pomocą widelca, rozgnieść anchois, aż utworzą pastę.
Składniki, których będziesz potrzebować
Plus Więcej, Aby Poluzować I Zagęścić SosPlus Więcej, Aby Poluzować I Zagęścić Sos
GrzankiGrzanki
SardeleSardele
1 Pęczek świeżego Szpinaku (około 3 Filiżanek)1 Pęczek świeżego Szpinaku (około 3 Filiżanek)
(duża Tuba)(duża Tuba)
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Ball® Lub Kerr® Pint Z Wieczkami I OpaskamiBall® Lub Kerr® Pint Z Wieczkami I Opaskami
Na 4 świeże Liście Bazylii, Pokrojone W Cienkie PlasterkiNa 4 świeże Liście Bazylii, Pokrojone W Cienkie Plasterki
42 Czerwony Sznurek Lukrecji42 Czerwony Sznurek Lukrecji
Do Szczotkowania I SmażeniaDo Szczotkowania I Smażenia
7
Dodaj do oleju i czosnku w blenderze wraz z musztardą, sokiem z cytryny i jogurtem. Mieszaj z dużą prędkością do uzyskania gładkiej emulsji.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Szalotka, Starta Lub Posiekana1 Szalotka, Starta Lub Posiekana
EmulsjeEmulsje
Ogórek Angielski, Obrany, Pozbawiony Nasion I Pokrojony W Cienkie PlasterkiOgórek Angielski, Obrany, Pozbawiony Nasion I Pokrojony W Cienkie Plasterki
Pęczek świeżego Szpinaku (okPęczek świeżego Szpinaku (ok
Opakowanie Mrożonego Ciasta WaniliowegoOpakowanie Mrożonego Ciasta Waniliowego
4 łyżki Masła, Pokrojonego W Kostkę O Wielkości 1/2 Cala4 łyżki Masła, Pokrojonego W Kostkę O Wielkości 1/2 Cala
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
42 Czerwony Sznurek Lukrecji42 Czerwony Sznurek Lukrecji
8
Dodaj 2 Tbs. z parmezanu i ponownie zmiksować. Doprawić odrobiną soli, pamiętając, że sardele są słone, i odrobiną pieprzu.
Składniki, których będziesz potrzebować
Sos Pomidorowy Hunt's®Sos Pomidorowy Hunt's®
SardeleSardele
8 (U-12) Krewetek8 (U-12) Krewetek
(duża Tuba)(duża Tuba)
9
Dodać trzy czwarte dressing do sałaty i wrzucić do herbu dobrze.
Składniki, których będziesz potrzebować
1-1/2 Szklanki Posiekanej Czerwonej Papryki1-1/2 Szklanki Posiekanej Czerwonej Papryki
10
Dodać około połowy pozostałego sera i ponownie wrzucić.
Składniki, których będziesz potrzebować
Sos żurawinowy, Do PodaniaSos żurawinowy, Do Podania
11
Dodaj więcej dressing lub więcej przypraw do smaku.
Składniki, których będziesz potrzebować
Po 1/8 łyżeczki Suszonego Tymianku, Bazylii I Rozmarynu, PokruszonychPo 1/8 łyżeczki Suszonego Tymianku, Bazylii I Rozmarynu, Pokruszonych
12
Posypać grzankami i pozostałym serem.
Składniki, których będziesz potrzebować
GrzankiGrzanki
Sos żurawinowy, Do PodaniaSos żurawinowy, Do Podania
13
Podawać natychmiast.
TrudnośćEkspert
Gotowe W47 m.
Porcje25
Ocena Zdrowia42
Rodzaje PotrawSałatki
Magazyn