Sałatka Cezar
Sałatka Cezar może być dobry przepis, aby rozszerzyć swoje pole receptury przystawki. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 2G białka, 5G tłuszczu, oraz w sumie 61 kalorii. Ten bezglutenowy i pierwotny przepis służy 25 i kosztuje 33 grosze za porcję. 16 osób było zadowolonych, że wypróbowali ten przepis. Przyniósł ci ją Williams Sonoma. Mieszanka pieprzu, sałata rzymska, do 8 sardela w oliwie z oliwek, i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis tak przepyszne. Ten przepis jest typowy dla kuchni amerykańskiej. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 47 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 79%. Ten wynik jest całkiem niezły. Podobne przepisy to Sałatka Cezar z kurczaka z grzankami czosnkowymi {i lekkim sosem Cezar}, Grillowana Sałatka Cezar z lekkim sosem sałatkowym Cezar, oraz Sałatka makaronowa z kurczakiem Cezar z lekkim sosem Cezar.
Instrukcje
Usunąć twarde lub przebarwione zewnętrzne liście z główek sałaty. Oddziel liście i zarezerwuj Duże do innego użytku. Mniejsze wewnętrzne liście spłukać i dokładnie osuszyć. Połamać liście na połówki lub trzecie.
Umieścić w salaterce, przykryć wilgotnym ręcznikiem kuchennym i przechowywać w lodówce przez 20 do 30 minut, aby chrupiące.
Usunąć skórki z kromek chleba i wyrzucić.
Pokroić chleb w kostkę 1/2 cala. Powinieneś mieć około 2 cups.In duża patelnia na małym ogniu, ogrzać 3 Tbs. oliwa z oliwek. W międzyczasie, używając płaskiej strony noża do krojenia, rozbij 1 ząbek czosnku. Gdy olej jest gorący, dodać czosnek do patelni i smażyć przez 1 do 2 protokół.
Dodać kostki chleba i smażyć, mieszając i podrzucając, aż chrupiące i złoty ze wszystkich stron, 4 do 5 protokół. Odrzuć czosnek.
Kostki chleba posypać odrobiną soli. Za pomocą łyżki szczelinowej przełożyć na ręczniki papierowe, aby osuszyć. Odstawić grzanki do ostygnięcia.Posiekać pozostały ząbek czosnku i połączyć z 1/2 szklanki oliwy z oliwek w blenderze. Puree aż będzie gładkie. W małej misce, za pomocą widelca, rozgnieść anchois, aż utworzą pastę.
Dodaj do oleju i czosnku w blenderze wraz z musztardą, sokiem z cytryny i jogurtem. Mieszaj z dużą prędkością do uzyskania gładkiej emulsji.
Dodaj 2 Tbs. z parmezanu i ponownie zmiksować. Doprawić odrobiną soli, pamiętając, że sardele są słone, i odrobiną pieprzu.
Dodać trzy czwarte dressing do sałaty i wrzucić do herbu dobrze.
Dodać około połowy pozostałego sera i ponownie wrzucić.
Dodaj więcej dressing lub więcej przypraw do smaku.
Posypać grzankami i pozostałym serem.