Sałatka Cezar
Nigdy nie możesz mieć zbyt wielu przepisów na przystawki, więc spróbuj sałatki Cezara. Obserwujesz swoją figurę? Ten pescatariański przepis ma 363 kalorie, 10g białka, oraz 30 g tłuszczu na porcję. Na 2,03 zł za porcję, ten przepis okładki 27% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis służy 4. Tylko kilka osób naprawdę lubiło to Amerykańskie danie. Ten przepis jest lubiany przez 1 smakoszy i kucharzy. Jeśli masz płaskie liście pietruszki, oliwę z oliwek, żółtko jaja i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 83%. Ten wynik jest znakomity. Podobne przepisy to Sałatka Cezar z kurczaka z grzankami czosnkowymi {i lekkim sosem Cezar}, Grillowana Sałatka Cezar z lekkim sosem sałatkowym Cezar, oraz Sałatka makaronowa z kurczakiem Cezar z lekkim sosem Cezar.
Instrukcje
Na grzanki, rozgrzać olej na średniej patelni na średnim ogniu.
Dodać kawałki chleba, wrzucić do herbu, i gotować, obracając okresowo, aż złoty Na zewnątrz, ale nadal miękkie wewnątrz, 12 do 15 protokół.
Niech ostygną w jednej warstwie na ręcznikach papierowych. Doprawić solą i pieprzem do smaku.
Usuń zewnętrzne liście romaine, aż dotrzesz do ciasno upakowanego serca( liście będą znacznie jaśniejsze); odstaw zewnętrzne liście na bok do innego użycia. Oddziel liście serca i pokrój je na kawałki o długości około 3 cali (pozostaw najmniejsze liście w całości), aby uzyskać kupkę 8 filiżanek luźno zapakowanych liści. Bardzo dokładnie spłukać i osuszyć.
Włożyć czosnek i szczyptę soli koszernej do dużej (3-4 szklanki) moździerza. Za pomocą tłuczka, wbić czosnek w kremową, soczystą pastę. (Ewentualnie czosnek bardzo drobno zmielić i posypać grubą solą. Następnie wielokrotnie przeciągaj płaską stronę ostrza na końcu noża przez mielony czosnek, aby wcisnąć pastę.
Dodaj anchois, zacierania, aż zostaną podzielone na kawałki.
Dodaj żółtko, pracując mieszaninę do pasty. Dodać musztardę, a następnie sok z cytryny. Zmiksuj szczyptę czarnego pieprzu, Tabasco i Worcestershire. Przełączyć na trzepaczkę i skropić oliwą z oliwek, ubijając nieprzerwanie aż do wymieszania i uzyskania kremowej konsystencji.
Włożyć sałatę, pietruszkę i grzanki do dużej miski. Doprawić solą i pieprzem i wymieszać.
Dodać opatrunek i wrzucić do płaszcza dokładnie.
Posypać 2 do 3 Tbs. Parmigiano i wrzucić ponownie.
Podawać natychmiast z pozostałym serem na boku.
7, Tłuszcz Jednonienasycony
Oceń ten przepis i zobacz opinie
8, Tłuszcz Wielonienasycony