Sałatka Cezar
Przepis Sałatka Cezar jest gotowy w około 45 minut i zdecydowanie jest świetnym bezglutenowe i pescatariańskie opcja dla miłośników amerykańskiej żywności. Na 95 centów za porcję, dostajesz przystawkę, która serwuje 6. Jedna porcja zawiera 306 kalorii, 3G białka, oraz 32G tłuszczu. 23 ludzie zrobili ten przepis i zrobić go ponownie. Mieszanka soku z cytryny, olej roślinny, serca rzymskie, i garść innych składników są wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis tak smaczne. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 57%. Ten wynik jest dobry. Spróbuj Sałatka Cezar z kurczaka z grzankami czosnkowymi {i lekkim sosem Cezar}, Grillowana Sałatka Cezar z lekkim sosem sałatkowym Cezar, oraz Sałatka makaronowa z kurczakiem Cezar z lekkim sosem Cezar dla podobnych receptur.
Instrukcje
Wielka sałatka Cezara dostaje swagger zspaniały dressing. Wrażliwy na żółtka rawegg i anchois? Przepraszam. Żółtka są tym, co nadaje emulsji bogactwo, podczas gdy folie zapewniają słony podmuch (a to wszystko umami). Oto nasz przepis:posiekaj razem 6 filetów anchois zapakowanych w oliwę, 1 mały ząbek czosnku i szczyptę większej soli. Użyj boku ostrza nożaaby zacieru do pasty, a następnie zeskrobać do miski amedium.
Ubij 2 duże żółtka*, 2 łyżki świeżego soku z cytryny i 3/4 łyżeczki
Dodając kropla po kropli,aby rozpocząć, stopniowo ubijać 2 łyżki oliwy z oliwek, a następnie 1/2 szklanki oleju roślinnego; ubijać, aż sos będzie twardy i błyszczący.
Ubij w 3 łyżkach drobnegotarty parmezan. Doprawić solą, czarnym pieprzem freshlyground i więcej lemonjuice, w razie potrzeby. Można dokonać 1 dzień wcześniej.
Stwórz własną. Łzawienie,nie krojenie, chleb zapewnia zakamarki, które przylegają do dressingu i dodają tekstury. Toss3 filiżanki rozdarte 1 " kawałki chleb wiejski Z3 łyżki oliwy z oliwek na blasze do pieczenia; seasonz koszerną solą i świeżo zmielony blackpepper.
Piec w temperaturze 191°, rzucając od czasu do czasu, aż złoty, 10-15 minut.
Użyj całych liści od 3 Serc rzymskich, aby nakarmić 6 osób. Zapewniają idealne połączenie chrupkości, powierzchni i struktury.
Cezary zwieńczony kopcem tartej
Parmezan może wyglądać imponująco, ale wszystko tok ser wycisza dressing. Zamiast tego użyj obieraczki do warzyw, aby cienko ogolić najmniejszą ilość na wierzchu, aby uzyskać małe słone wybuchy.
Pomiń szczypce. Użyj rąk, aby delikatnie posmarować sałatę, grzanki i dressing, a następnie dopełnij ogolonym Parmem.
* Surowe jajko nie jest zalecane dla niemowląt, osób starszych, kobiet w ciąży i osób z osłabionym układem odpornościowym.