Sałatka Carpaccio Ze Złotych Buraków
Sałatka Carpaccio ze złotych buraków może być tylko przystawką, której szukasz. Ten przepis służy 6. Na 64 grosze za porcję, ten przepis okładki 3% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 2G białka, 14g tłuszczu, oraz w sumie 136 kalorii. Mieszanka Jalapeno chile, sól koszerna i pieprz, złoty burak, i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis tak aromatyczny. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe, pierwotne i wegetariańskie dieta. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 1 godzina i 20 minut. Jest dostarczany przez Foodnetwork. Z łyżeczką wynik 26%, to danie nie jest tak ogromne. Spróbuj Carpaccio Z Buraczków, Carpaccio Z Buraczków, oraz Carpaccio Z Buraczków dla podobnych receptur.
Instrukcje
Rozgrzej piekarnik do 400 stopni F.
Owinąć buraki szczelnie w folię. Buraki pieczemy bezpośrednio na stojaku piekarnika przez 40 minut lub aż po przekłuciu nożem będą miękkie. Rozpakować, schłodzić do temperatury pokojowej, a następnie schłodzić do całkowitego ostygnięcia. (Burak można zrobić 1 dzień wcześniej. Owinąć w folię i przechowywać w lodówce.)
Dla chile oleju: w małym rondlu, połączyć olej i mielone chile, i ustawić na średnim ogniu. Jak tylko chile zaczyna skwierczeć i zmienia kolor na pomarańczowy, wyłącz ciepło.
Przenieść olej chile do małej miski i całkowicie ostudzić. (Olej chile może być wykonany 1 dzień wcześniej. Przechowywać w temperaturze pokojowej.)
Buraki obrać ostrożnie. Używając mandoliny, ustawionej na grubość 1/8 cala lub bardzo ostrego noża, pokrój buraki na cienkie papierowe rund. Ułóż plastry buraków nakładające się na duży talerz.
Mżnij trochę oleju chile (z mielonym chile) na buraki. Buraki obficie doprawić solą i pieprzem.
Posypać serem Gorgonzola.
Udekorować rukolą i podawać.