Sałatka Caesar
Potrzebujesz pescatarianskiego dania głównego ? Sałatka Cezar może być wspaniałym przepisem do wypróbowania. Ten przepis służy 6 porcji. Jedna porcja zawiera 555 kalorii , 30 g białka i 30 g tłuszczu . Za 2,39 USD za porcję ten przepis pokrywa 23% dziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Udaj się do sklepu i kup anchois, parmigiano-reggiano, pietruszkę i kilka innych rzeczy, które przygotujesz dzisiaj. Ten przepis zachwycił 28 osób. Jest dostarczany przez Foodnetwork. Niektórym to amerykańskie danie bardzo smakowało. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 30 minut . Ogólnie rzecz biorąc, ten przepis uzyskał solidny wynik łyżką wynoszący 73% . Podobne przepisy to Klasyczna sałatka cezara , sałatka cezara Barnaby's i sałatka cezara z czarnymi truflami .
Instrukcje
Zobacz, jak zrobić ten przepis.
Rozgrzej oliwę z oliwek na średnim ogniu w saute lub na patelni. Gdy będzie już gorący, ale nie dymi, dodaj kawałki chleba i mieszaj, aż chleb będzie równomiernie przypieczony i będzie złotobrązowy. Doprawić solą i pieprzem.
Grzanki przekładamy do miski wyłożonej ręcznikiem papierowym, aby odsączyć olej. Natychmiast do grzanek wrzucić ser, a następnie natkę pietruszki. Przechowywać w temperaturze pokojowej.
W robocie kuchennym wymieszaj ser, pieczony czosnek, ocet, musztardę, anchois i żółtko. Mieszaj, aż powstanie gładka pasta. Jeśli to konieczne, dodaj 2 łyżki wody, aby masa była gładka i nie zbrylała się. Przy pracującym urządzeniu emulguj olej w pastę stałym strumieniem.
W razie potrzeby dodaj więcej wody lub octu, w zależności od tego, jak luźny lub kwaśny sos preferujesz.
Połóż liście sałaty na półmisku i polej sosem. Doprawić solą i pieprzem. Za pomocą obieraczki zetnij duże kawałki sera Pecorino z sałat, a następnie grzanki i anchois, jeśli ich używasz.