Sałatka BLT
Sałatka BLT to jaskiniowiec, bezglutenowy, bezmleczny i pierwotny przystawka. Ten przepis służy 4 i kosztuje $2.92 za porcję. Jedna porcja zawiera 340 kalorii, 7G białka, oraz 32G tłuszczu. Kilka osób przygotowało ten przepis, a 25 stwierdziłoby, że trafił w sedno. Jeśli masz bekon, pomidorki koktajlowe, sałatę rzymską serca i kilka innych składników na rękę, możesz to zrobić. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 25 minut. Jest dostarczany przez Foodnetwork. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 54%. Ten wynik jest solidny. Podobne przepisy to Sałatka BLT, Sałatka BLT, oraz sałatka kachumber lub sałatka kuchumber – indyjska sałatka warzywna.
Instrukcje
Rozgrzać mżawkę oliwy z oliwek na patelni na średnim ogniu i dodać boczek, gotować, aż chrupiące następnie odcedzić na ręcznikach papierowych.
W misce sałatkowej ubić czosnek, musztardę, ocet i zalać oliwą z oliwek z pierwszego tłoczenia, dodać dressing, doprawić solą i pieprzem, wymieszać ze szczypiorkiem. Sałaty rozdrobnić i dodać do miski. Pomidory cherry pokroić na połowę i dodać do miski wraz z boczkiem. Wrzucić sałatkę do płaszcza równomiernie z sosem i podawać.