Sałatka bananowa Naomi Duguid w stylu Rakhine
Sałatka z bananowego kwiatu Naomi Duguid w stylu Rakhine jest jaskiniowiec, bezglutenowy, bezmleczny i pierwotny przystawka. Na 11 centów za porcję, ten przepis okładki 7% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 2G białka, 2G tłuszczu, oraz w sumie 50 kalorii. Ten przepis służy 6. Udaj się do sklepu i odbierz kwiat banana, smażoną szalotkę, prażone orzeszki ziemne i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. 16 ludzie zrobili ten przepis i zrobić go ponownie. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 1 godzina. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 84%. Ten wynik jest niesamowity. Spróbuj Naomi Duguid ' s Golden Egg Curry, Święto ryb rzecznych Naomi Duguid, oraz Makaron z sosem kokosowym Naomi Duguid dla podobnych receptur.
Instrukcje
Doprowadzić średni garnek wody do energicznego wrzenia. Umieścić w kwiat bananowca, przykryć, i gotować w silnym wrzenia, aż gotowane przez, o 15 protokół. Przetestuj, przekłuwając go nożem: jeśli nóż łatwo wsunie się w środek, to gotowe. Wyjąć z wody i odstawić do ostygnięcia na kilka minut.
Obrać 2 lub 3 zewnętrzne liście kwiatu bananowca i wyrzucić.
Pokrój kwiat bananowca na 5 lub 6 kawałków, umieść w robocie kuchennym i pulsuj kilka razy, aż uzyskasz grubo posiekaną masę. Włączyć do miski, dodać orzeszki ziemne, nasiona sezamu, sos rybny, sól, i olej szalotka i wrzucić. Smak soli i dostosować w razie potrzeby, a następnie dodać smażone szalotki i wrzucić ponownie.
Podawać w temperaturze pokojowej.