Sałatka Aveyronnaise
Need a bezglutenowa i pierwotna przystawka? Sałatka Aveyronnaise może być ogromny przepis, aby spróbować. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 10g białka, 36 g tłuszczu, oraz w sumie 378 kalorii. Ten przepis służy 6 i kosztuje $2.42 za porcję. Mieszanka octu sherry, ząbek czosnku, roquefort i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak smaczny. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 30 minut. Ten przepis z BBC Good Food ma 46 fanów. Ogólnie ten przepis zarabia całkiem dobry spoonacular wynik 59%. Podobne przepisy to sałatka kachumber lub sałatka kuchumber – indyjska sałatka warzywna, Sałatka meksykańska - ta sałatka to nie tylko sałatka to posiłek, oraz Przepis na sałatkę zimową (z sosem dmuchającym) Sałatka Reci.
Instrukcje
Włożyć pomidory do małej puszki do pieczenia lub naczynia i zmiażdżyć czosnek bezpośrednio nad nimi za pomocą Kruszarki do czosnku. Doprawić, skropić olejem i smażyć około 15 minut w temperaturze 190C/170C / gas 5, aż lekko pomarszczą. W tym samym czasie i temperaturze, toast orzechy włoskie, aż błyszczące i pachnące, około 10 min, a następnie posiekać je grubo. Wszystko odstawić do lodówki, aż będzie gotowe do podgrzania.
Przed podaniem rozgrzać piekarnik do 110C/wentylator 90C/Gaz umieścić w pomidory, jeszcze w ich naczyniu, a orzechy włoskie, w naczyniu lub na kawałku folii na blasze do pieczenia, aby utrzymać ciepło. Wrzucić szpinak i bazylia razem w dużej misce i lekko doprawić.
Rozgrzać trochę oleju na patelni i skwierczeć lardons przez 3-4 min, aż po prostu lekko rumiane.
Przełożyć na kawałek folii i trzymać gorąco w piekarniku.
Wymieszać składniki dressingu razem i wlać do patelni, która nie może być większa niż letnia. Doprowadzić do wrzenia (ocet będzie pachniał bardzo mocno, więc cofnij się), a następnie zalać sałatkę i wrzucić ponownie, aby lekko zwiędnąć.
Dodaj pozostałe składniki do sałatki, rezerwując kilka okruchów wyboru Roquefort i rozrzucanie orzechów włoskich. Wrzucić i przenieść na talerze, a następnie top z pozostałym serem i orzechami.
Polecane wino: Chardonnay, Gruener Veltliner, Sauvignon Blanc
Sałatka sprawdza się bardzo dobrze z Chardonnay, Gruener Veltliner i Sauvignon Blanc. Sauvignon Blanc i Gruner Veltliner mają nuty herby, które uzupełniają sałatki wystarczającą ilością kwasu, aby pasowały do tartych winegret, podczas gdy Chardonnay może być dobrym wyborem do kremowych sosów sałatkowych. GEN5 Chardonnay z 4.3 na 5 gwiazdek wydaje się dobrym meczem. Kosztuje około 9 dolarów za butelkę.
![GEN5 Chardonnay]()
GEN5 Chardonnay
Bardzo przyjazny Chardonnay, z soczystymi tropikalnymi owocami, nutą kremowości i długim, jasnym wykończeniem. Przez pięć pokoleń nasza rodzina mieszkała i pracowała na naszej ziemi w Lodi w Kalifornii, zawsze starając się pozostawić ziemię w lepszym stanie na następne latapokolenia.