Sałatka arbuzowo-ogórkowa z octem Sushi i limonką
Sałatka arbuzowo-ogórkowa z octem Sushi i limonką może być tylko dodatkiem, którego szukasz. Ten przepis zawiera 10 porcji z 49 kalorii, 2G białka, oraz 2G tłuszczu każdy. Za 52 centów za porcję, ten przepis okładki 4% Twoje dzienne zapotrzebowanie na witaminy i minerały. Niewiele osób naprawdę lubiło to japońskie danie. 9 osób zrobiło ten przepis i zrobiłoby go ponownie. Udaj się do sklepu i podnieś ogórki, cebulę, przyprawiony ocet ryżowy i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Od przygotowania do talerza ten przepis trwa około 20 minut. Jest to dobra opcja, jeśli śledzisz bezglutenowe, pierwotne i wegetariańskie dieta. Jest dostarczany przez Allrecipes. Z łyżką wynik 44%, to danie jest solidne. Podobne przepisy obejmują do zupy arbuzowej z ogórkiem, limonką i kolendrą, Sałatka Z Octu Ogórkowego, oraz Ocet Jabłkowy Sałatka Z Ogórków.
Instrukcje
Obierz ogórki w paski wzdłuż za pomocą obieraczki do warzyw. Pokrój ogórki na pół wzdłuż; pokrój każdą połowę na plastry 1/4 cala, tworząc kształty "półksiężyca".
Połącz ogórki, arbuza i czerwoną cebulę w dużej misce.
Wymieszaj ocet ryżowy, ocet z białego wina i sok z limonki w misce; dodaj miętę. Wymieszaj miętę, energicznie mieszając i dociskając liście łyżką, aż będą wyglądać na posiniaczone, ale się nie rozpadną.
Usuń i wyrzuć liście mięty.
Skrop dressingiem sałatkę i delikatnie wrzuć.
Posyp sałatkę serem feta; delikatnie wymieszaj.
Polecane wino: Riesling, Gewurztraminer, Chenin Blanc
Azjatycki działa naprawdę dobrze z Riesling, Gewurztraminer i Chenin Blanc. Najlepsze wino do potraw azjatyckich zależy oczywiście od kuchni i dania - ale te kwaśne białka łączą się z wieloma tradycyjnymi posiłkami, pikantnymi lub nie. Dr. Hermann Urziger Wurzgarten Kabinett Riesling z oceną 4,5 na 5 gwiazdek wydaje się dobrym dopasowaniem. Kosztuje około 20 dolarów za butelkę.
![Dr Hermann Urziger Wurzgarten Kabinett Riesling]()
Dr Hermann Urziger Wurzgarten Kabinett Riesling
Mieszanka gleby z czerwonego piaskowca i łupków tworzy niepowtarzalny charakter Urziger Würzgarten. Gleba rozwinie egzotyczne, pikantne aromaty w winie, a także zwiększy potencjał starzenia. Winogrona są zbierane ręcznie w optymalnej dojrzałości, moszcz jest fermentowany w zbiornikach ze stali nierdzewnej i butelkowany młody, aby zachować jego żywotność i świeżość. To wino zostało butelkowane w lutym 2008 roku.Jasnożółty zielony kolor, zapach przypraw i owoców pestkowych z nutami czerwonych jagód. Smak: jest jasny i świeży z odrobiną cukru resztkowego. Delikatna kwasowość z delikatnymi nutami miodu i długim pikantnym finiszem.