Sałatka Antipasto z sosem bazyliowym
Nigdy nie możesz mieć zbyt wielu przepisów na przystawki, więc spróbuj sałatki Antipasto z sosem bazyliowym. Ten przepis służy 6 i kosztuje $3.69 za porcję. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 29g białka, 65 g tłuszczu, oraz w sumie 737 kalorii. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe i pierwotne dieta. Tylko kilka osób zrobiło ten przepis, a 3 powiedzieliby, że trafił na miejsce. Jeśli masz liście bazylii, zapakowany w wodę ser mozzarella, jajka na twardo i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 62%. Ten wynik jest solidny. Spróbuj Sałatka Antipasto z sosem bazyliowym, Sałatka z makaronem Tortellini Antipasto z własnym sosem, oraz Kuskus Antipasto Sałatka z pomidorem Vinaigrette PLUS szaszłyki Antipasto dla podobnych receptur.
Instrukcje
Papryki Char bezpośrednio nad płomieniem gazowym lub pod brojlerem, aż poczerniały ze wszystkich stron. Zamknąć w papierowej torbie; odstawić na 10 minut. Obrać, nasiona i pokroić paprykę cienko.
Połącz liście bazylii, czosnku i soli w procesorze i zmiksuj na grube puree. Podczas pracy maszyny stopniowo mieszaj olej.
Olejek bazyliowy przełożyć do małej miski. (Papryka i olej bazyliowy można zrobić 1 dzień wcześniej. Przykryć osobno i schłodzić.)
Ułóż prosciutto wokół krawędzi talerza. Ułóż plastry sera w okręgu prosciutto i pomidory w okręgu sera. Włóż w plasterki jajek; wierzch z paskami pieprzu.
Sałatkę posypać oliwkami, skropić oliwą z bazylii.
Podawać z pozostałym olejem bazyliowym.