Sałatka Ananasowo-Miętowa
Przepis Sałatka ananasowo-miętowa może być wykonana w około 20 minut. Jedna porcja zawiera 202 kalorie, 2G białka, oraz 9g tłuszczu. Za 63 centów za porcję, dostajesz hor d ' oeuvre, który służy 10. Ten przepis z Taste of Home wymaga ananasa, cukru cukierniczego, barwnika spożywczego i galaretki miętowej. 1 osoba uznała ten przepis za smaczny i satysfakcjonujący. Jest to dobra opcja, jeśli śledzisz bezglutenowe dieta. Ogólnie rzecz biorąc, ten przepis zarabia nie tak niesamowite spoonacular wynik 11%. Użytkownicy, którzy polubili ten przepis, polubili również 10 zastosowań dla ananas mięta + ananas mięta Sałatka, Sałatka Ananasowo-Miętowa, oraz Sałatka z ogórka i ananasa z miętą.
Instrukcje
Wyłóż spód i boki 8-calowego. x 4-w. bochenek z folią, pokryj folię sprayem do gotowania. Odłóż na bok.
Odcedź ananasa, rezerwując sok; odłóż ananasa na bok.
Posyp żelatyną 1/4 szklanki soku ananasowego; odstawić.
W rondelku połącz galaretkę i pozostały sok ananasowy. Gotuj i mieszaj, aż mieszanina się zagotuje.
Zdjąć z ognia; mieszać mieszaninę żelatyny do rozpuszczenia. W razie potrzeby dodaj ananasa i barwnik spożywczy. Wstaw do lodówki do syropu.
W małej misce ubij śmietanę, aż utworzą się miękkie szczyty.
Dodaj cukier cukierniczy; ubijaj, aż utworzą się sztywne szczyty. Złożyć do mieszaniny żelatyny.
Wlać do przygotowanej patelni. Zamrozić do twardości.
Wyjmij z zamrażarki 10-15 minut przed podaniem. Używając folii, Usuń bochenek z patelni. Ostrożnie oderwij folię i wyrzuć. Za pomocą ząbkowanego noża pokrój sałatkę na plasterki.
Polecane wino: Chardonnay, Sauvignon Blanc, Gruener Veltliner
Chardonnay, Sauvignon Blanc i Gruener Veltliner to świetny wybór na sałatkę. Sauvignon Blanc i Gruner Veltliner mają nuty herby, które uzupełniają sałatki wystarczającą ilością kwasu, aby pasowały do cierpkich winegret, podczas gdy Chardonnay może być dobrym wyborem do kremowych sosów sałatkowych. Możesz spróbować Maison Noir pukać do Wood Chardonnay. Recenzentom podoba się to z oceną 4,6 na 5 gwiazdek i ceną około 18 dolarów za butelkę.
![Maison Noir zapukać do drewna Chardonnay]()
Maison Noir zapukać do drewna Chardonnay
2013 Knock On Wood jest wykonany w 100% z Chardonnay, w całości ze stali nierdzewnej i bez fermentacji jabłkowo-mlekowej. Pozyskiwany z winnic na zboczu wzgórza w Yamhill-Carlton AVA, przypominający grand crus Burgundii Cote d ' Or. Korzystał z bardzo długiej i zimnej fermentacji-prawie dwóch miesięcy-w wyniku czego powstało chude i podłe wino z perfumami melona spadziowego i gruszki, surfując po ogromnych falach minerałów, doprowadzając do mety miły przypływ pikantnego starfruit.