Sałata maślana z Lardonami i gotowanym jajkiem

Sałata maślana z Lardonami i gotowanym jajkiem
Sałata maślana z Lardonami i gotowanym jajkiem to jaskiniowiec, bezglutenowy, bezmleczny i pierwotny przystawka. Ten przepis sprawia, że 4 porcje z 151 kalorii, 8G białka, oraz 12g tłuszczu każdy. Na 1,11 zł za porcję, ten przepis okładki 10% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Mieszanka octu winnego, oliwy z oliwek, octu destylowanego i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak pyszny. 1 osoba była pod wrażeniem tego przepisu. Jest dostarczany przez Foodnetwork. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 25 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 32%. Ten wynik nie jest taki super. Podobne przepisy to Frisee z Lardonami i gotowanymi jajkami, Sałatka Frisee z Lardonami i gotowanymi jajkami, oraz Sałatka Frisee z Lardonami i gotowanymi jajkami.

Instrukcje

1
Zobacz jak zrobić ten przepis.
2
W małej patelni saute, gotować boczek na średnim ogniu, aż prawie chrupiące i tłuszczu świadczonych.
Składniki, których będziesz potrzebować
BoczekBoczek
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PatelniaPatelnia
3
Usuń boczek na wyłożoną ręcznikiem papierowym talerz, pozostawiając wytopiony tłuszcz na patelni. Na patelnię wlać musztardę, biały ocet winny, oliwę z oliwek, sól i czarny pieprz do smaku.
Składniki, których będziesz potrzebować
Ocet Winny BiałyOcet Winny Biały
Pieprz CzarnyPieprz Czarny
Oliwa Z OliwekOliwa Z Oliwek
MusztardaMusztarda
BoczekBoczek
SólSól
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Ręczniki PapieroweRęczniki Papierowe
TrzepaczkaTrzepaczka
PatelniaPatelnia
4
Zdjąć patelnię z ognia.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PatelniaPatelnia
5
Napełnij średni rondel 2/3 wodą.
Składniki, których będziesz potrzebować
WodaWoda
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia Z SosemPatelnia Z Sosem
6
Dodaj destylowany biały ocet i doprowadzić do zaledwie gotować. Nota kucharza: jak bardzo aktywna woda sodowa.
Składniki, których będziesz potrzebować
Ocet Biały DestylowanyOcet Biały Destylowany
Woda GazowanaWoda Gazowana
7
Rozbij jajko i umieść je w małym ramekinie. Bardzo powoli i delikatnie umieść jajko w wodzie, umieszczając ramekin tuż obok wody i pozwalając jajku wysunąć się z naczynia i bezpośrednio do wody. Ramekin powinien dotykać wody. Powtórz z pozostałymi jajami. Każde jajko powinno gotować dokładnie przez 3 i 1/2 minuty.
Składniki, których będziesz potrzebować
WodaWoda
JajkoJajko
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1/2 Na 5 1/2 Na 2 Cale) Brioche Bochenek, Pokrojony W Plasterki O Grubości 3/16 Cala, Bez Skórki1/2 Na 5 1/2 Na 2 Cale) Brioche Bochenek, Pokrojony W Plasterki O Grubości 3/16 Cala, Bez Skórki
8
W dużej misce, wrzucić warzywa z pomidorami w sosie boczku i podzielić mieszaninę między 4 talerze sałatkowe. Gdy jajka są gotowe, ostrożnie wyjąć naczyniem szczelinowym i krótko osuszyć na ręczniku papierowym, aby usunąć nadmiar wody octu. Na każdą sałatkę delikatnie ułożyć jajko. Na wierzch jajka zmielić trochę czarnego pieprzu, na wierzch z lardonami i podawać.
Składniki, których będziesz potrzebować
Pieprz CzarnyPieprz Czarny
PomidorPomidor
ZieloniZieloni
BoczekBoczek
WodaWoda
JajkoJajko
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Ręczniki PapieroweRęczniki Papierowe
Cukierki Peachie-oCukierki Peachie-o
TrudnośćŚredni
Gotowe W25 m.
Porcje4
Ocena Zdrowia4
Magazyn