Sałata maślana z Lardonami i gotowanym jajkiem
Sałata maślana z Lardonami i gotowanym jajkiem to jaskiniowiec, bezglutenowy, bezmleczny i pierwotny przystawka. Ten przepis sprawia, że 4 porcje z 151 kalorii, 8G białka, oraz 12g tłuszczu każdy. Na 1,11 zł za porcję, ten przepis okładki 10% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Mieszanka octu winnego, oliwy z oliwek, octu destylowanego i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak pyszny. 1 osoba była pod wrażeniem tego przepisu. Jest dostarczany przez Foodnetwork. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 25 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 32%. Ten wynik nie jest taki super. Podobne przepisy to Frisee z Lardonami i gotowanymi jajkami, Sałatka Frisee z Lardonami i gotowanymi jajkami, oraz Sałatka Frisee z Lardonami i gotowanymi jajkami.
Instrukcje
Zobacz jak zrobić ten przepis.
W małej patelni saute, gotować boczek na średnim ogniu, aż prawie chrupiące i tłuszczu świadczonych.
Usuń boczek na wyłożoną ręcznikiem papierowym talerz, pozostawiając wytopiony tłuszcz na patelni. Na patelnię wlać musztardę, biały ocet winny, oliwę z oliwek, sól i czarny pieprz do smaku.
Napełnij średni rondel 2/3 wodą.
Dodaj destylowany biały ocet i doprowadzić do zaledwie gotować. Nota kucharza: jak bardzo aktywna woda sodowa.
Rozbij jajko i umieść je w małym ramekinie. Bardzo powoli i delikatnie umieść jajko w wodzie, umieszczając ramekin tuż obok wody i pozwalając jajku wysunąć się z naczynia i bezpośrednio do wody. Ramekin powinien dotykać wody. Powtórz z pozostałymi jajami. Każde jajko powinno gotować dokładnie przez 3 i 1/2 minuty.
W dużej misce, wrzucić warzywa z pomidorami w sosie boczku i podzielić mieszaninę między 4 talerze sałatkowe. Gdy jajka są gotowe, ostrożnie wyjąć naczyniem szczelinowym i krótko osuszyć na ręczniku papierowym, aby usunąć nadmiar wody octu. Na każdą sałatkę delikatnie ułożyć jajko. Na wierzch jajka zmielić trochę czarnego pieprzu, na wierzch z lardonami i podawać.