Sałata czerwona z cebulą balsamiczną
Need a jaskiniowiec, bezglutenowy, pierwotny i cały 30 przystawek? Czerwona sałata z cebulą balsamiczną może być niesamowitym przepisem do wypróbowania. Ten przepis służy 6. Jedna porcja zawiera 91 kalorii, 2G białka, oraz 4G tłuszczu. Ten przepis jest lubiany przez 1 smakoszy i kucharzy. Można go uznać za niedrogie, kosztujące mniej więcej 1,29 zł za porcję. Jeśli masz cebulę, sól koszerna, musztarda dijon i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Jest dostarczany przez Foodnetwork. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 30 minut. Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis zarabia spoonacular wynik 74%, co jest całkiem dobre. Spróbuj Sałata Czerwona Z Cebulą Balsamiczną, Zupa kalafiorowa z cebulą balsamiczną i zwiędłą sałatą, oraz Marynowana Czerwona Cebula dla podobnych receptur.
Instrukcje
Rozgrzej piekarnik do 375 stopni F.
1/4 szklanki octu balsamicznego, 1/4 szklanki oliwy z oliwek, 1 łyżeczka soli i 1/2 łyżeczki pieprzu.
Piec przez 12 do 15 minut, aż cebula będzie miękka.
Wyjąć z piekarnika i wrzucić jeszcze 2 łyżki octu balsamicznego i ostudzić do temperatury pokojowej.
Wymieszać szalotki, musztardę, ocet winny czerwony, 1/2 łyżeczki soli i 1/2 łyżeczki pieprzu w małej misce. Podczas ubijania dodać 3/4 szklanki oliwy z oliwek, aż do zemulgowania.
Aby złożyć, wrzucić tyle sałaty dla 6 osób z sosem, do smaku.
Sałatę ułożyć na 6 talerzach i ułożyć cebulę na wierzchu.
Posypać solą i pieprzem i podawać.