Sauvignon Blanc-gotowane gruszki z pikantnymi Pepitami
Na 2,85 zł za porcję, ten przepis okładki 5% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Obserwujesz swoją figurę? Ten bezglutenowy i wegetariański przepis ma 572 kalorie, 5G białka, oraz 25 g tłuszczu na porcję. Ten przepis służy 8. Ten przepis jest lubiany przez 1 smakoszy i kucharzy. Mieszanka cayenne, pestek dyni, sauvignon blanc i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak pyszny. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 45 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 14%. Ten wynik jest raczej zły. Spróbuj Babeczki Winne Sauvignon Blanc, Ciasto Funtowe Sauvignon Blanc, oraz Sauvignon Blanc Peach Sangria dla podobnych receptur.
Instrukcje
Umieść gruszki w dużym rondlu lub szerokiej patelni z granulowanym cukrem, fasolą waniliową, laską cynamonu, winem i 1/2 szklanki wody. Dusić delikatnie, przykryte, aż gruszki będą miękkie po przekłuciu widelcem, 10 do 15 minut.
Gruszki łyżka i odstawić, luźno pokryte plastikiem. Gotuj płyn na średnim ogniu, aż będzie gęsty i zredukowany do około 1 szklanki, około 30 minut (uważaj, aby nie zmniejszyć syropu zbytnio). Schłodzić do ostygnięcia, co najmniej 1 godzinę.
Tymczasem rozgrzać olej na dużej patelni na dużym ogniu.
Dodaj pepitas, brązowy cukier i cayenne. Gotować, często mieszając, aż nasiona są tosty i brązowy cukier zmięknie, o 3 protokół.
1/4 szklanki syropu wymieszać z mascarpone. Ułóż gruszki na półmisku. Dollop mascarpone wymieszać na gruszkach lub obok nich, skropić syropem na gruszkach i mascarpone i posypać mieszaniną pepitas.
Make ahead: przez krok 3, 1 dzień do przodu; schłodzić gruszki szczelnie.
Parowanie win: Ceja 2008 "Dulce Beso" późne zbiory Sauvignon Blanc. Ta słodka wersja wina, w którym gruszki są gotowane, rozszerza pakiet Smakowy. Podobnie jak danie gruszki, ma piękną kwasowość do cięcia cukru.