Jedna porcja zawiera 375 kalorii, 3G białka, oraz 27 g tłuszczu. Na 2,12 zł za porcję, ten przepis okładki 3% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis służy 4. 1 osoba wypróbowała i polubiła ten przepis. Mieszanka boczku, wermut, musztarda dijon i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak pyszny. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe dieta. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 30 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 9%. Ten wynik jest bardzo zły (ale nadal można go naprawić). Spróbuj Mus z wątróbki indyczej z marynowaną szalotką, Wątróbka wołowa z figą, boczkiem i karmelizowaną cebulą kompot [lub Najlepsza wątróbka wołowa ], oraz Smażony Szpinak Z Boczkiem, Boczkiem, Szalotką I Pieczarkami dla podobnych receptur.
Instrukcje
1
Wątróbkę i boczek pokroić w paski o długości około 6 cm i szerokości 1,5 cm.
Składniki, których będziesz potrzebować
Boczek
Wątroba
2
Na dużej patelni na średnim ogniu rozgrzać 1 łyżkę oleju i masła.
Składniki, których będziesz potrzebować
Masło
Olej Do Smażenia
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia
3
Dodać szalotki i gotować, często mieszając, przez 5 protokół, lub aż złoty.
Składniki, których będziesz potrzebować
Szalotka
4
Przenieść na talerz.
5
Dodać pozostały olej i masło do patelni i zwiększyć ogień do wysokiej.
Składniki, których będziesz potrzebować
Masło
Olej Do Smażenia
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia
6
Dodać wątróbkę i boczek i gotować przez 3-4 minuty, aż wątroba zostanie usmażona i lekko różowa w środku.
Składniki, których będziesz potrzebować
Boczek
Wątroba
7
Powrót szalotki na patelnię.
Składniki, których będziesz potrzebować
Szalotka
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia
8
Wlać wermut i gotować, zeskrobując wszelkie rumiane kawałki na patelni drewnianą łyżką, przez 12 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
Wermut
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
łyżka Drewniana
Patelnia
9
Zmniejszyć ogień do średnio-niskie i mieszać w musztardzie i sos Worcestershire (Jeśli za pomocą). Doprawić solą i pieprzem i podawać od razu.
Składniki, których będziesz potrzebować
Sos Worcestershire
Sól I Pieprz
Musztarda
10
Zmienność
11
Wątróbka jagnięca z boczkiem
Składniki, których będziesz potrzebować
Boczek
Wątroba
Jagnięcina
12
Użyj tej samej ilości jagnięcej wątroby.
Składniki, których będziesz potrzebować
Wątroba
Jagnięcina
13
Dodaj odrobinę sosu Tabasco, aby uzyskać dodatkową przyprawę.