Sauta grzybowa
Saute Fungal trwa około 45 minut od początku do końca. Z tego przepisu wychodzą 4 porcje zawierające 142 kalorie , 6 g białka i 8 g tłuszczu każda. Za 2,01 USD za porcję ten przepis pokrywa 18% dziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. 3 osoby przygotowały ten przepis i zrobią go jeszcze raz. Świetnie sprawdza się jako niedrogi hor d'oeuvre. Udaj się do sklepu i kup masło klarowane, szalotkę, grzyby cremini i kilka innych rzeczy, które przygotujesz dzisiaj. Jest dostarczany przez Foodnetwork. Jest to dobra opcja, jeśli jesteś na diecie bezglutenowej i lakto ovo-wegetariańskiej . Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis uzyskał 81% wyniku , co jest spektakularne. Użytkownicy, którym spodobał się ten przepis, polubili także Spinach Saute , Broccoli Saute i Pattypan Saute .
Instrukcje
Zobacz, jak zrobić ten przepis.
Na 10-calowej ciężkiej patelni do smażenia podgrzej 1 uncję klarowanego masła na dużym ogniu.
Dodawaj po kilka pokrojonych grzybów, smażąc je na patelni. Gdy grzyby zaczną nabierać bogatego, brązowego koloru, wypchnij je na zewnątrz patelni. Gdy grzyby zaczną nabierać koloru, obróć je na drugą stronę. Gdy patelnia będzie sucha, dodaj resztę klarowanego masła.
Dodaj kolejną garść grzybów na patelnię i kontynuuj smażenie, aż wszystkie grzyby zostaną dodane. Po dodaniu ostatniego dodatku na patelnię doprawić solą i pieprzem.
Zrób dziurę na środku patelni i włóż szalotkę. Zdeglasuj patelnię koniakiem, zeskrobując kawałki zrumienionych grzybów.
Dodaj szczypiorek. Doprawić solą i pieprzem.