Sautéed kurczaka i Quinoa
Nigdy nie można mieć zbyt wiele przepisów dania głównego, więc dać Sautã©ed kurczaka i Quinoan spróbować. Na 1,87 zł za porcję, ten przepis okładki 33% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jedna porcja zawiera 413 kalorii, 32G białka, oraz 16G tłuszczu. Ten przepis służy 4. Kilka osób zrobiło ten przepis, a 48 mówi, że trafił w sedno. Jeśli masz pod ręką wodę, marchewkę, olej i kilka innych składników, możesz to zrobić. Aby wykorzystać quinoa można śledzić to danie główne z Budyń Quinoa jako deser. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 35 minut. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe i bezmleczne dieta. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 96%. Ten wynik jest super. Spróbuj Sautéed szparagi, Jesienne Warzywa Sauté, oraz Świeże warzywa Sautéed dla podobnych receptur.
Instrukcje
Doprowadzić wodę do wrzenia w średnim rondlu.
Dodaj quinoa; przykryj. Dusić na średnim i małym ogniu 15 min. lub do momentu wchłonięcia płynu.
Tymczasem ciepło 1 łyżeczka. olej na dużej patelni na średnim ogniu.
Dodać kurczaka; gotować 5 do 7 min. z każdej strony lub do zakończenia (165F), dodając 2 łyżki. dressing do patelni na ostatnią chwilę.
Przelać kurczaka na talerz; top z zastrzeżonymi kapieli patelni. Przykryj, aby się ogrzać.
Dodaj pozostały olej, marchew, imbir i czosnek na patelni; gotować 3 do 5 min. lub aż imbir i czosnek są pachnące, ale nie rumiane, często mieszając. Zamieszać w bok choy; gotować 1 do 2 min. albo dopóki bok choy nie zacznie więdnąć.
Dodać pozostały dressing; gotować 2 min. lub aż marchew będzie chrupiąca-delikatna i płyn się zagotuje, często mieszając.
Łyżka quinoa na talerzach do serwowania; top z mieszanki warzyw i kurczaka.