Saté wieprzowe z sosem orzechowo-Mirinowym
Nigdy nie możesz mieć zbyt wielu przepisów na dania główne, więc spróbuj wieprzowiny Saté z sosem orzechowo-Mirin. Ten przepis służy 4. Obserwujesz swoją figurę? Ten bezglutenowy i bezmleczny przepis ma 210 kalorii, 26g białka, oraz 6G tłuszczu na porcję. Na 1,38 zł za porcję, ten przepis okładki 18% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Jeśli masz mirin, polędwica wieprzowa, Serrano chile, i kilka innych składników na rękę, można to zrobić. Aby użyć proszku curry można śledzić to danie główne z Lody Curry z Mango i pistacjami jako deser. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 53%. Ten wynik jest solidny. Spróbuj Sojowo-mirin Tofu na ryżu z brokułami i sosem orzechowym, Saté z kurczaka w sosie orzechowym, oraz Krewetki Saté z sosem orzechowym dla podobnych receptur.
Instrukcje
Przygotować grill na średnim ogniu.
Aby przygotować wieprzowinę, połącz pierwsze 9 składników w średniej misce, mieszając, aż będzie gładka.
Dodać wieprzowinę do miski; wrzucić dobrze do herbu.
Odstawić w temperaturze pokojowej 15 minut.
Aby przygotować sos, połączyć 1 1/2 łyżki cukru i dalej 6 składników (przez chile), mieszając trzepaczką. Wymieszać z orzeszkami ziemnymi.
Nawlecz 2 kawałki wieprzowiny wzdłuż na każdy z 8 (12-calowych) szaszłyków.
Umieść szaszłyki na stojaku do grillowania pokrytym natryskiem do gotowania; grilluj 3 minuty z każdej strony lub do czasu zakończenia.