Satsuma Sernik Pomarańczowy

Satsuma Sernik Pomarańczowy
Ten wegetariański przepis służy 12 i kosztuje 84 grosze za porcję. Jedna porcja zawiera 315 kalorii, 7G białka, oraz 20 g tłuszczu. Tylko kilka osób zrobiło ten przepis, a 1 powiedziałby, że trafił na miejsce. Udaj się do sklepu i odbierz skórkę pomarańczową satsuman, masło, serek śmietankowy i kilka innych rzeczy, które możesz zrobić dzisiaj. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 17%. Ten wynik nie jest tak doskonały. Podobne przepisy to Satsuman Orange Cake, Satsuman pomarańcza i suszona żurawina Chutney, oraz Satsuma Pistachio Dacquoise & Satsuma Pistachio Buttercream.

Instrukcje

1
Rozgrzej piekarnik do 32
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PiekarnikPiekarnik
2
Aby przygotować skórkę, lekko pokryć 9-calową patelnię springform sprayem do gotowania. Dno garnka z pergaminem.
Składniki, których będziesz potrzebować
Spray Do GotowaniaSpray Do Gotowania
Słoik Bezpestkowych Konfitur MalinowychSłoik Bezpestkowych Konfitur Malinowych
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Papier Do PieczeniaPapier Do Pieczenia
Patelnia SpringformPatelnia Springform
3
Odważyć lub lekko łyżkę mąki do suchej miarki; wyrównać nożem. Mąkę, proszek do pieczenia i sól przesiać.
Składniki, których będziesz potrzebować
Proszek Do PieczeniaProszek Do Pieczenia
Mąka UniwersalnaMąka Uniwersalna
SólSól
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
MiarkaMiarka
NóżNóż
4
Połącz 3 łyżki cukru i masła w robocie kuchennym; proces do lekkiego i puszystego.
Składniki, których będziesz potrzebować
MasłoMasło
CukierCukier
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Robot KuchennyRobot Kuchenny
5
Dodać żółtko; proces do uzyskania gładkiej konsystencji.
Składniki, których będziesz potrzebować
żółtko Jajażółtko Jaja
6
Dodać mieszaninę mąki do robota kuchennego; proces tylko do połączenia. Mocno wcisnąć mieszaninę na dno przygotowanej patelni.
Składniki, których będziesz potrzebować
Mąka UniwersalnaMąka Uniwersalna
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Robot KuchennyRobot Kuchenny
PatelniaPatelnia
7
Piec w 325 przez 25 minut lub do lekko rumiane. Cool 10 minut na stojaku drucianym.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Stojak Na DrutyStojak Na Druty
PiekarnikPiekarnik
8
Połącz sery śmietankowe w robocie kuchennym; proces 30 sekund lub do gładkiej.
Składniki, których będziesz potrzebować
KremKrem
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Robot KuchennyRobot Kuchenny
9
Dodać 3/4 szklanki cukru; proces 30 sekund.
Składniki, których będziesz potrzebować
CukierCukier
10
Dodaj śmietanę, skórkę i sok; proces 30 sekund.
Składniki, których będziesz potrzebować
Kwaśna śmietanaKwaśna śmietana
SokSok
WołowinaWołowina
11
Dodaj jajka, 1 na raz, dobrze przetwarzając po każdym dodaniu. Zeskrobać boki miski; proces 10 sekund.
Składniki, których będziesz potrzebować
JajkoJajko
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)
12
Wlać masę serową do przygotowanej skorupy; umieścić patelnię w dużej patelni do pieczenia.
Składniki, których będziesz potrzebować
SerSer
Słoik Bezpestkowych Konfitur MalinowychSłoik Bezpestkowych Konfitur Malinowych
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia Do PieczeniaPatelnia Do Pieczenia
13
Dodaj gorącą wodę do patelni na głębokość 1 cala.
Składniki, których będziesz potrzebować
WodaWoda
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PatelniaPatelnia
14
Piec w 325 przez 50 minut lub aż sernik centrum ledwo porusza się po dotknięciu patelni. Wyłączyć piekarnik; odstawić na 30 minut.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PiekarnikPiekarnik
PatelniaPatelnia
15
Wyjmij sernik z piekarnika i łaźni wodnej; Uruchom nóż wokół zewnętrznej krawędzi. Schłodzić do temperatury pokojowej. Przykryć i schłodzić co najmniej 8 godzin.
Składniki, których będziesz potrzebować
WodaWoda
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
NóżNóż
PiekarnikPiekarnik
16
Pokroić na 12 klinów.
TrudnośćEkspert
Gotowe W45 m.
Porcje12
Ocena Zdrowia1
Magazyn