Sates z tuńczyka z majonezem Wasabi
Ten przepis służy 10 i kosztuje $1.38 za porcję. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 8G białka, 18g tłuszczu, oraz w sumie 207 kalorii. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe, bezmleczne, przyjazne dla fodmap i pescatariańskie dieta. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Jeśli masz sos sojowy, cukier, sok z cytryny i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 33%. Ten wynik nie jest tak doskonały. Spróbuj Burgery Z Tuńczykiem Z Majonezem Wasabi, Pieprzone szaszłyki z tuńczyka z majonezem Wasabi, oraz Tuńczyk Teriyaki z majonezem Wasabi i marynowanym imbirem dla podobnych receptur.
Instrukcje
W misce wymieszać majonez, sos sojowy, cukier i sok z cytryny.
Przełożyć 2/3 szklanki majonezu sojowego do małej miski i wymieszać z pastą wasabi. Wymieszać tuńczyka do pozostałej 1/3 szklanki majonezu sojowego. Chill wasabi majonez, pod przykryciem, co najmniej 1 godzina i do 2
Marynować tuńczyka, przykrytego i schłodzonego, co najmniej 1 godzinę i do 2
Wątek 2 kostki tuńczyka na każdym szaszłyku i grill na olejowanym stojaku zestaw 5 do 6 cali nad świecącymi węglami, aż tylko gotowane przez, 2 do 3 minut z każdej strony.
Satés z tuńczykiem podawać ze schłodzonym majonezem wasabi.
Polecane wino: Merlot, Pinot Noir, Wino Różane
Tuńczyk świetnie komponuje się z Merlotem, Pinot Noir i winem różowym. Chociaż ryby są często łączone z białym winem, "mięsniejsze" ryby, takie jak tuńczyk, mogą absolutnie pasować do czerwonego wina. Różowe będzie również ładnie sparować, szczególnie jeśli twój tunan jest przygotowany ze składników lepiej pasujących do białego wina. Jednym winem, którego możesz spróbować, Jest Wild & Wilder Ekshibicjonista Merlot. Ma 4,3 z 5 gwiazdek, a butelka kosztuje około 19 dolarów.
![Dziki I Dziki Ekshibicjonista Merlot]()
Dziki I Dziki Ekshibicjonista Merlot
Ekshibicjonista jest pełen bogatych śliwek i damson owoców na nosie. Zastosowany dąb jest dyskretny na podniebieniu, w którym dominują bogate smaki czerwonych jagód, a jednocześnie prezentują subtelne, ziemiste niuanse. Wino jest eleganckie i jedwabiste z długim finiszem.