Sates z tuńczyka z majonezem Wasabi

Sates z tuńczyka z majonezem Wasabi
Ten przepis służy 10 i kosztuje $1.38 za porcję. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 8G białka, 18g tłuszczu, oraz w sumie 207 kalorii. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe, bezmleczne, przyjazne dla fodmap i pescatariańskie dieta. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Jeśli masz sos sojowy, cukier, sok z cytryny i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 33%. Ten wynik nie jest tak doskonały. Spróbuj Burgery Z Tuńczykiem Z Majonezem Wasabi, Pieprzone szaszłyki z tuńczyka z majonezem Wasabi, oraz Tuńczyk Teriyaki z majonezem Wasabi i marynowanym imbirem dla podobnych receptur.

Instrukcje

1
W misce wymieszać majonez, sos sojowy, cukier i sok z cytryny.
Składniki, których będziesz potrzebować
Do Smarowania WkładkiDo Smarowania Wkładki
2 Duże Papryczki Chipotle W Sosie Adobo, Drobno Posiekane, Plus 2 łyżki Sosu Adobo2 Duże Papryczki Chipotle W Sosie Adobo, Drobno Posiekane, Plus 2 łyżki Sosu Adobo
1 Funt Polędwicy Z Piersi Indyka, Pokrojonej W Kostkę O Wymiarach 1 Cala1 Funt Polędwicy Z Piersi Indyka, Pokrojonej W Kostkę O Wymiarach 1 Cala
Pasek Skórki CytrynowejPasek Skórki Cytrynowej
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Cukierki Peachie-oCukierki Peachie-o
2
Przełożyć 2/3 szklanki majonezu sojowego do małej miski i wymieszać z pastą wasabi. Wymieszać tuńczyka do pozostałej 1/3 szklanki majonezu sojowego. Chill wasabi majonez, pod przykryciem, co najmniej 1 godzina i do 2
Składniki, których będziesz potrzebować
Pasta WasabiPasta Wasabi
2 Duże Papryczki Chipotle W Sosie Adobo, Drobno Posiekane, Plus 2 łyżki Sosu Adobo2 Duże Papryczki Chipotle W Sosie Adobo, Drobno Posiekane, Plus 2 łyżki Sosu Adobo
WasabiWasabi
Mandarynki, KażdaMandarynki, Każda
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Cukierki Peachie-oCukierki Peachie-o
3
Marynować tuńczyka, przykrytego i schłodzonego, co najmniej 1 godzinę i do 2
Składniki, których będziesz potrzebować
Mandarynki, KażdaMandarynki, Każda
4
Przygotuj grill.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1/2 Szklanki Startego Sera Cheddar Do Tacos1/2 Szklanki Startego Sera Cheddar Do Tacos
5
Wątek 2 kostki tuńczyka na każdym szaszłyku i grill na olejowanym stojaku zestaw 5 do 6 cali nad świecącymi węglami, aż tylko gotowane przez, 2 do 3 minut z każdej strony.
Składniki, których będziesz potrzebować
Mandarynki, KażdaMandarynki, Każda
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Cukierki Air Head Pokrojone W Cienkie PaskiCukierki Air Head Pokrojone W Cienkie Paski
1/2 Szklanki Startego Sera Cheddar Do Tacos1/2 Szklanki Startego Sera Cheddar Do Tacos
6
Satés z tuńczykiem podawać ze schłodzonym majonezem wasabi.
Składniki, których będziesz potrzebować
2 Duże Papryczki Chipotle W Sosie Adobo, Drobno Posiekane, Plus 2 łyżki Sosu Adobo2 Duże Papryczki Chipotle W Sosie Adobo, Drobno Posiekane, Plus 2 łyżki Sosu Adobo
WasabiWasabi
Mandarynki, KażdaMandarynki, Każda

Polecane wino: Merlot, Pinot Noir, Wino Różane

Tuńczyk świetnie komponuje się z Merlotem, Pinot Noir i winem różowym. Chociaż ryby są często łączone z białym winem, "mięsniejsze" ryby, takie jak tuńczyk, mogą absolutnie pasować do czerwonego wina. Różowe będzie również ładnie sparować, szczególnie jeśli twój tunan jest przygotowany ze składników lepiej pasujących do białego wina. Jednym winem, którego możesz spróbować, Jest Wild & Wilder Ekshibicjonista Merlot. Ma 4,3 z 5 gwiazdek, a butelka kosztuje około 19 dolarów.
Dziki I Dziki Ekshibicjonista Merlot
Dziki I Dziki Ekshibicjonista Merlot
Ekshibicjonista jest pełen bogatych śliwek i damson owoców na nosie. Zastosowany dąb jest dyskretny na podniebieniu, w którym dominują bogate smaki czerwonych jagód, a jednocześnie prezentują subtelne, ziemiste niuanse. Wino jest eleganckie i jedwabiste z długim finiszem.
TrudnośćŚredni
Gotowe W45 m.
Porcje10
Ocena Zdrowia5
Magazyn