Sate Z Kurczaka
Obserwujesz swoją figurę? Ten bezglutenowy i bezmleczny przepis ma 93 kalorie, 12g białka, oraz 3G tłuszczu na porcję. Ten przepis służy 10. Na 59 centów za porcję, ten przepis okładki 6% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. 1 osoba wypróbowała i polubiła ten przepis. Mieszanka bulionu z kurczaka, mielony kminek, brązowy cukier i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak pyszny. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 2 godziny i 10 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 28%. Ten wynik jest raczej zły. Spróbuj Chicken Saté, Sate Kurczak, oraz Chicken Saté Wraps dla podobnych receptur.
Instrukcje
Wymieszaj 1/2 szklanki bulionu z kurczaka, cebulę, sos sojowy, czosnek, imbir, kminek i kurkumę.
Umieść kurczaka w niemetalowej misce lub dużej plastikowej torebce.
Dodać połowę mieszaniny bulionu; wymieszać do pokrycia. Przykryj miskę lub worek uszczelniający.
Przechowywać w lodówce co najmniej 1-1 / 2 godziny marynować. Gdy będzie gotowy do podania, rozgrzej brojlery.
Kurczaka odcedzić; marynatę wyrzucić. Nawlecz kurczaka na drewniane szaszłyki.
Miejsce na stojaku brojlerów patelni.
Broil 8 do 10 min. lub aż do gotowane przez, obracając od czasu do czasu. W międzyczasie wymieszać pozostałą mieszaninę marynaty, pozostałe 1/2 bulionu szklanki, orzeszki ziemne, cukier i skrobia kukurydziana w rondlu. Gotować na średnim ogniu, aż mieszanina się zagotuje i zgęstnieje, mieszając od czasu do czasu.