Sate z kaczki w sosie z granatów
Duck Sate z sosem granat może być dobrym przepisem na rozszerzenie kolekcji przystawek. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 8G białka, 10 g tłuszczu, oraz w sumie 149 kalorii. Ten bezglutenowy przepis służy 6 i kosztuje 1,63 zł za porcję. Jest dostarczany przez Foodnetwork. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 35 minut. Mieszanka oliwy z oliwek, piersi z kaczki, olej z pestek winogron i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak aromatyczny. Ogólnie ten przepis zarabia raczej kiepski wynik spoonacular 32%. Spróbuj Pierś z kaczki w sosie jabłkowo-granatowym, Piersi z kaczki w sosie granatowo-orzechowym, oraz Piersi z kaczki piżmowej w sosie granatowo-winnym dla podobnych receptur.
Instrukcje
Do sałatki: w małej misce, połączyć cebulę, liście selera i oleju i wrzucić dobrze do herbu. Doprawić sałatkę, do smaku, utrzymując zimno aż do poszycia.
Sos: w małym rondlu na średnim ogniu gotować sok z granatów, ocet i cukier przez 10 do 12 minut. Zmniejsz ogień do średnio-niskiego, dodaj cynamon i gotuj przez dodatkowe 4 do 5 minut, pozwalając sosowi zagęścić się do prawie syropowej konsystencji. Po zmniejszeniu, Usuń sos z ognia, ubij masło, pozwalając na pełne włączenie masła do sosu. Przechowywać w temperaturze pokojowej.
Umieść piersi kaczki na desce do krojenia, od strony skóry w dół, i pokroić od góry do dołu na 6 lub 7 (1/8-cala) grube plastry. Doprawić solą i pieprzem po obu stronach, a następnie nawleczyć każdy plasterek na 10-calowy drewniany szpikulec w sposób wstążki.
Rozgrzać olej w patelni saute na średnim ogniu, aż pojawią się smugi dymu. Ponownie przyprawić kaczkę solą i pieprzem i dodać do gorącej patelni, smażąc z każdej strony przez 2 minuty, gotując partiami w razie potrzeby.
Umieścić 2 szaszłyki z kaczki sate na łóżku sałatki i skropić sosem z granatów.