Satay z kurczaka
Chicken Satay może być dobrym przepisem na poszerzenie repertuaru dań głównych. Jedna porcja zawiera 185 kalorii , 18 g białka i 10 g tłuszczu . Ten przepis bezglutenowy jest przeznaczony dla 12 osób i kosztuje 92 centy za porcję . Ten przepis z Taste of Home ma 1 fanów. Udaj się do sklepu i kup zieloną cebulę, bulion z kurczaka, piersi z kurczaka i kilka innych rzeczy, aby przygotować go już dziś. Od przygotowania do podania na talerzu przepis ten zajmuje około 20 minut . Biorąc wszystko pod uwagę, zdecydowaliśmy, że przepis ten zasługuje na ocenę Spoonacular wynoszącą 42% . Ta ocena jest dobra. Pieczone udka z kurczaka z sosem Satay i sałatką pomidorową , Chelley's Thai Style Chicken Satay i Chicken Satay są bardzo podobne do tego przepisu.
Instrukcje
Rozpłaszcz kurczaka na grubość 1/4 cala; pokrój wzdłuż na paski o szerokości 1 cala. W dużej zamykanej plastikowej torbie wymieszaj sos sojowy, cebulę, olej sezamowy, brązowy cukier, miód, czosnek i imbir; dodaj kurczaka. Zamknij torbę i obróć, aby pokryć; wstaw do lodówki na 4 godziny.
Wymieszaj orzeszki ziemne, cebulę i czosnek w malakserze; przykryj i miksuj, aż mieszanka zamieni się w pastę.
Dodaj bulion, masło, sos sojowy, sok z cytryny, miód, imbir i płatki pieprzu; przykryj i miksuj do uzyskania gładkiej masy.
Przełożyć do miski do serwowania. Schłodzić do momentu podania.
Odcedź i wyrzuć marynatę. Nadziej paski kurczaka na namoczone drewniane szpikulce. Grilluj 6 cali od ognia przez 2-4 minuty z każdej strony lub do momentu, aż kurczak nie będzie już różowy.
Podawać z sosem orzechowym.