Satay wołowy z tajskim sosem kokosowo-orzechowym
Przepis wołowina Satay z tajskim sosem kokosowo-orzechowym jest gotowy w około 10 minut i zdecydowanie jest ogromnym bezmleczne opcja dla miłośników azjatyckiego jedzenia. Jedna porcja zawiera 10 kalorii, 1G białka, oraz 0g tłuszczu. Ten przepis służy 120. Na 10 centów za porcję, ten przepis okładki 0% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Udaj się do sklepu i podnieś drewniane szaszłyki, tajski sos kokosowo-orzechowy, mieloną kurkumę i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 13%. Ten wynik nie jest tak doskonały. Spróbuj Tajski kurczak Satay i sos orzechowy + imbir Ryż kokosowy, Kokosowy Satay wołowy z sosem orzechowym, oraz Thai Chicken Satay z sosem orzechowym dla podobnych receptur.
Instrukcje
Pokrój wołowinę w poprzek ziarna na 12 (od 1 do 1 1/2 cala) pasków o grubości około 1/4 cala. Splot paski na szaszłyki, i umieścić w 13 - x 9-calowym naczyniu do pieczenia lub płytkiej patelni do pieczenia.
Połącz sos sojowy, miód, kolendrę i kurkumę, w razie potrzeby; pędzel po obu stronach szaszłyków. Przykryć i marynować w lodówce 1 do 4 godzin.
Rozgrzej grill do wysokiej temperatury (400 do 450).
Usuń szaszłyki z marynaty, odrzucając marynatę. Grill 2 do 3 minut z każdej strony.
Podawać z tajskim sosem kokosowo-orzechowym.
Polecane wino: Chenin Blanc, Gewurztraminer, Riesling
Chenin Blanc, Gewurztraminer i Riesling są świetnym wyborem dla Azjatów. Najlepsze wino do kuchni azjatyckiej zależy od kuchni i potrawy - oczywiście - ale te kwaśne białka łączą się z wieloma tradycyjnymi posiłkami, pikantnymi lub nie. Możesz spróbować Dry Creek Vineyard Dry Chenin Blanc, wino. Recenzenci bardzo to lubią z oceną 5 z 5 gwiazdek i ceną około 15 dolarów za butelkę.
![Dry Creek Vineyard Dry Chenin Blanc, Wino]()
Dry Creek Vineyard Dry Chenin Blanc, Wino
To piękne wino jest cudownie spójne rocznik po roczniku. Otrzymujemy najwyższej jakości owoce Chenin Blanc z rancza Wilsona w Clarksburgu, co pozwala nam produkować wyraziste, dopracowane i pyszne wino. Na początku Zawirowania aromaty białej gruszki, ananasa i banana wyrastają do przodu ze szklanki. Na podniebieniu wino jest orzeźwiające smakami dojrzałej mandarynki i brzoskwiń. Odczucia w ustach są żywe, ale bogate i mają subtelną kremowość. Fermentacja w 100% ze stali nierdzewnej gwarantuje świeżość owoców, które fani tego wina docenili przez lata. To kwintesencja letniego napoju i idealne wino do połączenia ze świeżymi ostrygami!