Satay Wołowo-Ananasowy Z Sosem Orzechowym
Satay wołowo-ananasowy z sosem orzechowym to bezglutenowe i bezmleczne przepis z 8 porcjami. Na 1,06 zł za porcję, ten przepis okładki 8% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 12g białka, 7G tłuszczu, oraz w sumie 158 kalorii. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Udaj się do sklepu i odbierz zmielony pieprz, wodę, curry i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Przynosi wam to moje przepisy. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Ogólnie ten przepis zarabia łyżeczka lita wynik 45%. Spróbuj Satay Wołowy Z Sosem Orzechowym, Satay Wołowy Z Sosem Orzechowym, oraz Kokosowy Satay wołowy z sosem orzechowym dla podobnych receptur.
Instrukcje
Trim fat from steak. Cienko pokroić stek po przekątnej ziarna na 24 plastry.
Cebulę i kolejne 7 składników Połącz w dużej plastikowej torbie.
Dodaj stek do torby; uszczelnij torbę. Marynować w lodówce 8 godzin, obracając od czasu do czasu.
Wyjąć stek z worka, odrzucając marynatę.
Odcedzić ananasa, rezerwując 3/4 szklanki soku i 24 kawałki ananasa; zachować pozostałe kawałki ananasa i sok do innego użytku.
Połącz 3/4 szklanki soku, masło orzechowe, a następnie 4 składniki w średnim rondlu, dobrze mieszając. Używając gazetki lub opuszków palców, wyciśnij sok z startego imbiru do rondla; wyrzuć miąższ. Doprowadzić do wrzenia na średnim ogniu; zmniejszyć ogień i gotować 1 minutę, stale mieszając.
Nawlecz 1 kawałek ananasa i 1 plasterek steka na każdy szaszłyk. Płaszcz grill patelnia lub nonstick patelnia z natryskiem do gotowania; umieścić na średnim ogniu, aż gorące.
Dodaj szaszłyki do patelni i gotuj 1 minutę z każdej strony lub do pożądanego stopnia doneness.
Podawać z sosem orzechowym.