Satay Sałatki Z Kurczakiem

Satay Sałatki Z Kurczakiem
Satay Chicken Salad Wraps to bezmleczne przepis z 6 porcjami. Jedna porcja zawiera 761 kalorii, 28g białka, oraz 41 g tłuszczu. Na 2,75 zł za porcję, ten przepis okładki 17% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Mieszanka udek z kurczaka, kiełki fasoli mung, majonez i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak aromatyczny. Aby wykorzystać ocet ryżowy, możesz śledzić to danie główne z Czerwony Aksamitny Kubek Ciasto jako deser. Najlepiej sprawdza się jako danie główne i odbywa się w ok. 1 godzina i 38 minut. 1 osoba była pod wrażeniem tego przepisu. Jest dostarczany przez Foodnetwork. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 40%. Ten wynik jest solidny. Podobne przepisy to Collard Wraps & Satay Style Dipping Sauce, Sałatka Satay Z Kurczakiem, oraz Kurczak Satay Sałatka Sammies.

Instrukcje

1
Zobacz jak zrobić ten przepis.
2
Umieść kurczaka w zamykanej plastikowej torbie wielkości galon i funt z płaskiej stronie mięsa tenderizer do grubości 1/2-cala.
Składniki, których będziesz potrzebować
2 średnie żółte Cebule, Obrane, Przekrojone Na Pół I Pokrojone Na Plasterki O Grubości 1/2 Cala2 średnie żółte Cebule, Obrane, Przekrojone Na Pół I Pokrojone Na Plasterki O Grubości 1/2 Cala
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
3 Szklanki Bułki Tartej Panko3 Szklanki Bułki Tartej Panko
1/4 Funta Wędzonego Indyka Pokrojonego W Cienkie Plasterki1/4 Funta Wędzonego Indyka Pokrojonego W Cienkie Plasterki
3
Dodaj resztę składników, z wyjątkiem oleju z orzeszków ziemnych,do robota kuchennego, wyposażonego w dolne ostrze lub blendera i pulsuj 5 do 6 razy przez 2 sekundy każdy lub do dobrze wymieszanego. Za pomocą nowego wielokrotnego zamykania worek plastikowy galon wielkości, dodać kurczaka i marynaty, dobrze wymieszać i przechowywać w lodówce przez 1 godzinę.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Mała Czerwona Lub Zielona Papryczka Jalapeno1 Mała Czerwona Lub Zielona Papryczka Jalapeno
3 łyżki Prażonych Nasion Sezamu Do Dekoracji3 łyżki Prażonych Nasion Sezamu Do Dekoracji
1 5-funtowy Cały Kurczak, Pokrojony Na 8 Kawałków1 5-funtowy Cały Kurczak, Pokrojony Na 8 Kawałków
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Pomidory Heirloom, Posiekane, OpcjonalniePomidory Heirloom, Posiekane, Opcjonalnie
1/4 Funta Wędzonego Indyka Pokrojonego W Cienkie Plasterki1/4 Funta Wędzonego Indyka Pokrojonego W Cienkie Plasterki
42 Czerwony Sznurek Lukrecji42 Czerwony Sznurek Lukrecji
4
Podczas marynowania kurczaka przygotuj Azjatycki majonez.
Składniki, których będziesz potrzebować
2 Duże Papryczki Chipotle W Sosie Adobo, Drobno Posiekane, Plus 2 łyżki Sosu Adobo2 Duże Papryczki Chipotle W Sosie Adobo, Drobno Posiekane, Plus 2 łyżki Sosu Adobo
1 5-funtowy Cały Kurczak, Pokrojony Na 8 Kawałków1 5-funtowy Cały Kurczak, Pokrojony Na 8 Kawałków
5
Kurczaka wyjąć z marynaty i wytrzeć nadmiar papierowym ręcznikiem.
Składniki, których będziesz potrzebować
3 łyżki Prażonych Nasion Sezamu Do Dekoracji3 łyżki Prażonych Nasion Sezamu Do Dekoracji
1 5-funtowy Cały Kurczak, Pokrojony Na 8 Kawałków1 5-funtowy Cały Kurczak, Pokrojony Na 8 Kawałków
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
8 Sztuk 1-uncjowych, Pojedynczo Pakowanych Paluszków Serowych8 Sztuk 1-uncjowych, Pojedynczo Pakowanych Paluszków Serowych
6
Rozgrzać dużą patelnię saute na dużym ogniu i dodać 3 łyżki oleju z orzeszków ziemnych. Gdy olej jest gorący, dodaj kurczaka, mieszając często przez 3 do 4 minut. Po ugotowaniu kurczaka wyjąć na talerz i ogrzać. Do tej samej patelni dodać czerwoną cebulę, marchew, czerwona papryka, i bok choy i saute przez 2 minuty dłużej.
Składniki, których będziesz potrzebować
Papaja (hawajska), Pokrojona W Drobną KostkęPapaja (hawajska), Pokrojona W Drobną Kostkę
1 Mała Czerwona Lub Zielona Papryczka Jalapeno1 Mała Czerwona Lub Zielona Papryczka Jalapeno
2 łyżki świeżo Zebranych Gałązek Kopru2 łyżki świeżo Zebranych Gałązek Kopru
Bok ChoyBok Choy
Cotes Du Rhone Lub Inne Wytrawne Czerwone WinoCotes Du Rhone Lub Inne Wytrawne Czerwone Wino
1 5-funtowy Cały Kurczak, Pokrojony Na 8 Kawałków1 5-funtowy Cały Kurczak, Pokrojony Na 8 Kawałków
żółta Cebula, Obrana, Przekrojona Na Pół I Pokrojona Na Plasterki O Grubości 1/2 Calażółta Cebula, Obrana, Przekrojona Na Pół I Pokrojona Na Plasterki O Grubości 1/2 Cala
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Pecorino O Grubości 1/4 CalaPecorino O Grubości 1/4 Cala
7
Dodaj w kiełki fasoli mung, imbir i czosnek i saute przez 1 minutę.
Składniki, których będziesz potrzebować
Kiełki Fasoli MungKiełki Fasoli Mung
Posiekane Krążki Papryczki Bananowej Lub Posiekane Ostre Papryczki Dowolnego RodzajuPosiekane Krążki Papryczki Bananowej Lub Posiekane Ostre Papryczki Dowolnego Rodzaju
Całe Migdały, Ze Skórką I PrażoneCałe Migdały, Ze Skórką I Prażone
8
Zdjąć z ognia.
9
Rozłóż wszystkie naan z azjatyckim majonezem i top z kurczaka satay saute.
Składniki, których będziesz potrzebować
2 Duże Papryczki Chipotle W Sosie Adobo, Drobno Posiekane, Plus 2 łyżki Sosu Adobo2 Duże Papryczki Chipotle W Sosie Adobo, Drobno Posiekane, Plus 2 łyżki Sosu Adobo
1 5-funtowy Cały Kurczak, Pokrojony Na 8 Kawałków1 5-funtowy Cały Kurczak, Pokrojony Na 8 Kawałków
Funtów Jeżyn (okołoFuntów Jeżyn (około
NaanNaan
10
Zwinąć i podać natychmiast.
Składniki, których będziesz potrzebować
Opcjonalnie Krążki Polewy Cukrowej W Kolorze Czerwonym I/lub ZielonymOpcjonalnie Krążki Polewy Cukrowej W Kolorze Czerwonym I/lub Zielonym
11
W małej, niereaktywnej misce połącz wszystkie składniki. Przykryć i przechowywać w lodówce przez 30 minut, mieszając po 15 minutach.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Cukierki Peachie-oCukierki Peachie-o

Składniki

1181 funt świeżego Mafaldi, jeśli to możliwejulienne czerwona paprykajulienne czerwona papryka1181 funt świeżego Mafaldi, jeśli to możliwejulienne bok choyjulienne bok choy591 funt świeżego Mafaldi, jeśli to możliwerozdrobnione marchewkirozdrobnione marchewki1Podwójnie nadziewane ciasteczka Oreodrobno posiekane liście kolendrydrobno posiekane liście kolendry22 łyżeczki grubo mielonych ziaren pieprzukremowe masło orzechowekremowe masło orzechowe11 łyżka suszonego oreganosos rybnysos rybny1Batoniki toffi Heathsos pieprzowo-cytrynowysos pieprzowo-cytrynowy1Podwójnie nadziewane ciasteczka Oreosos pieprzowo-cytrynowysos pieprzowo-cytrynowy22 łyżeczki grubo mielonych ziaren pieprzuz grubsza posiekany czosnekz grubsza posiekany czosnek11 łyżka suszonego oreganoimbir mielonyimbir mielony32 łyżeczki grubo mielonych ziaren pieprzuobrany, grubo posiekany imbirobrany, grubo posiekany imbir2Batoniki toffi Heathdrobno posiekana zielona cebuladrobno posiekana zielona cebula1Podwójnie nadziewane ciasteczka Oreodo smarowania wkładkido smarowania wkładki1181 funt świeżego Mafaldi, jeśli to możliwe2 duże papryczki chipotle w sosie adobo, drobno posiekane, plus 2 łyżki sosu adobo2 duże papryczki chipotle w sosie adobo, drobno posiekane, plus 2 łyżki sosu adobo1771 funt świeżego Mafaldi, jeśli to możliwekiełki fasoli mungkiełki fasoli mung6okłady naan, zakupioneokłady naan, zakupione22 łyżeczki grubo mielonych ziaren pieprzu1 butelka (750 ml) wina Cotes du Rhone lub innego wytrawnego czerwonego wina1 butelka (750 ml) wina Cotes du Rhone lub innego wytrawnego czerwonego wina1771 funt świeżego Mafaldi, jeśli to możliwejulienne red onionjulienne red onion32 łyżeczki grubo mielonych ziaren pieprzu1 mała czerwona lub zielona papryczka jalapeno1 mała czerwona lub zielona papryczka jalapeno1Batoniki toffi Heathczerwone płatki chiliczerwone płatki chili32 łyżeczki grubo mielonych ziaren pieprzuocet winny ryżowyocet winny ryżowy454opakowania JELLO instant czekoladowy pudding fudgebez kości, bez skóry udka z kurczaka, wbite, pokrojone w paski 1-calowebez kości, bez skóry udka z kurczaka, wbite, pokrojone w paski 1-calowe11 łyżka suszonego oregano1 funt polędwicy z piersi indyka, pokrojonej w kostkę o wymiarach 1 cala1 funt polędwicy z piersi indyka, pokrojonej w kostkę o wymiarach 1 cala32 łyżeczki grubo mielonych ziaren pieprzugrubo posiekana żółta cebulagrubo posiekana żółta cebula
TrudnośćEkspert
Gotowe W1 h, 38 m.
Porcje6
Ocena Zdrowia8
Rodzaje PotrawSałatki
Magazyn