Sarmale (Gołąbki lub liście winorośli)

Sarmale (Gołąbki lub liście winorośli) może być tylko głównym daniem, którego szukasz. Na $4.59 za porcję, ten przepis okładki 54% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis sprawia, że 5 porcji z 914 kalorii, 55g białka, oraz 20 g tłuszczu każdy. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Udaj się do sklepu i odebrać schab pieczony, sól, cebula, i kilka innych rzeczy, aby to dzisiaj. Aby zużyć olej słonecznikowy można śledzić to danie główne z Chleb bananowy nr 7 jako deser. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe i bezmleczne dieta. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 1 godzina i 45 minut. Jest ona dostarczana przez Allrecipes. Z łyżeczką wynik 90%, to danie jest spektakularne. Podobne przepisy to Z winorośli z miłością-Dolmades, nadziewane liście winogron, Nadziewane Liście Winorośli-Autentyczny Przepis Na Turecką Dolmę, oraz Dolma Dalya-Algierskie Liście Winorośli Nadziewane Pomidorami I Pieprzem.
Instrukcje
Umieść ryż w średniej misce i zalej go wrzącą wodą.
Pozostawić do namoczenia przez 15 minut, a następnie odcedzić.
Podgrzać 2 łyżki oleju na dużej patelni na średnim ogniu.
Dodać marchew, korzenie pietruszki, cebulę i pastę pomidorową. Gotować i mieszać, aż warzywa będą miękkie.
Warzywa przełożyć do miski z ryżem.
Podgrzać 2 Więcej łyżek oleju w tej samej patelni na średnim ogniu.
Dodać wieprzowinę i gotować przez około 2 protokół, tylko do rumiane na zewnątrz.
Przełożyć do miski z ryżem i warzywami; doprawić koperkiem i czarnym pieprzem. Mieszaj, aż wszystko będzie dobrze wymieszane. Odstawić mieszaninę do ostygnięcia.
Ostrożnie usuń liście z głowy kapusty i umieść je w dużym garnku z około 2 centymetrami wody. Doprowadzić do wrzenia i gotować przez 5 do 10 minut, aż stanie się miękki i elastyczny.
Wyjmij liście kapusty z garnka, ale pozostaw wystarczająco dużo na dnie, aby przykryć. Na każdym z pozostałych liści umieść około 2 łyżki mieszanki wieprzowiny i ryżu na środku i owinąć liść wokół, aby pokryć.
Gołąbki włożyć do garnka.
Gdy garnek jest pełny, umieść kilka gotowanych liści kapusty na wierzchu.
Wlać wrzącą wodę do garnka, aby przykryć bułeczki z kapustą i umieścić na średnim ogniu. Przykryć i gotować na wolnym ogniu przez około 30 minut, aż ryż będzie miękki.